Ορεστιάδα: Διάσωση 145 μεταναστών από νησίδα στην περιοχή των Μαρασίων Έβρου
Οι αστυνομικές Αρχές διαπίστωσαν πως οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητές οι οποίοι τους μετέφεραν από την απέναντι όχθη με βάρκες εγκαταλείποντάς τους στη νησίδα

Σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον της παρέβριας περιοχής των Μαρασίων εντοπίστηκαν 145 μετανάστες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex.

Σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., σημειώνεται πως του εντοπισμού των 70 ανδρών, 45 γυναικών και 30 ανηλίκων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία που βρισκόταν. Οι αστυνομικές Αρχές διαπίστωσαν πως οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητές οι οποίοι τους μετέφεραν από την απέναντι όχθη με βάρκες εγκαταλείποντάς τους στη νησίδα.

Στην επιχείρηση διάσωσης παρίστατο και κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και όπως διαπιστώθηκε οι διασωθέντες στο σύνολό τους είναι καλά στην υγεία τους ενώ οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία οι μετανάστες οι οποίοι εισερχόμενοι στη χώρα δεν φέρουν ταξιδιωτικά έγγραφα θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας προκειμένου να γίνει η καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα