πυροσβεστική
Το σποτ για την αντιπυρική περίοδο

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο», το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα παρουσίασαν το νέο τους ενημερωτικό σποτ.

Το σποτ παρουσιάστηκε στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Το σποτ

Στα σποτ αυτά περιγράφεται πόσο εύκολο είναι, συνηθισμένες δραστηριότητες στην ύπαιθρο όπως το κάψιμο ξερόκλαδων ή ακόμη και ένα μπάρμπεκιου με φίλους, να προκαλέσουν μια τεράστια καταστροφή.

«Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα και αυτό που δεν περιμέναμε ποτέ να συμβεί, συμβαίνει» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Γιατί η απροσεξία, η αμέλεια, μια στιγμή αστόχαστης ενέργειας αρκούν για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι 9 στις 10 πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπινη παρέμβαση, από ανθρώπινο λάθος.

Όσο, λοιπόν, πλησιάζουμε στην «καρδιά» της αντιπυρικής περιόδου, είμαστε διπλά προσεκτικοί και ΔΕΝ ανάβουμε φωτιά για ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα