Προς παράταση οι προθεσμίες για την διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS - Μετά τις εκλογές οι οριστικές αποφάσεις
Μετά τις εκλογές οι οριστικές αποφάσεις

Την ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, διαπίστωσαν σε συνάντηση που είχαν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής με υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (POS), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση ο χρόνος αυτός θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλ. στο 55% των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τζον Χίλι
Στην Κύπρο εκτάκτως ο Βρετανός Υπ. Άμυνας μετά την επίθεση στο Ακρωτήρι
Συνάντηση Τζον Χίλι με Νίκο Χριστοδουλίδη υπό τη σκιά των πολεμικών εξελίξεων – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους με σειρήνες και μηνύματα στα κινητά
Στην Κύπρο εκτάκτως ο Βρετανός Υπ. Άμυνας μετά την επίθεση στο Ακρωτήρι
Chinese Premier Li Qiang bows before delivering his report during the opening session of the National People's Congress (NPC) in Beijing, Thursday, March 5, 2026. (AP Photo/Andy Wong)
Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον "πολεμικό" προϋπολογισμό της για το 2026
Το Πεκίνο ρίχνει 1,9 τρισ. γιουάν στη φαρέτρα του – Στο στόχαστρο η Ταϊβάν, ο κυβερνοπόλεμος και ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τις...
Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον "πολεμικό" προϋπολογισμό της για το 2026