Πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στην εταιρεία αισθητικής φροντίδας επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 310.000 ευρώ σε βάρος της επιχείρησης COSMEDICAL MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ με εμπορική επωνυμία «COSMEDICAL», επέβαλε η γενική γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών καταναλωτών που υποβλήθηκαν απευθείας στην υπηρεσία, είτε μέσω φορέων εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών.

Η εταιρεία με διεύθυνση έδρας στην οδό Ερμού 8 (Αθήνα), παρέχει υπηρεσίες αισθητικής φροντίδας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, η επιχείρηση σε ορισμένες περιπτώσεις:

  • παρέλειψε να παραδώσει στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθώς και το έντυπο άσκησης του δικαιώματος αναιτιολόγητης υπαναχώρησης,
  • εισέπραξε προκαταβολικά το συμφωνηθέν τίμημα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες σε συμβάσεις από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν,
  • υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές καθώς έδινε εσφαλμένες πληροφορίες, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της και τις προσφορές της, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, επισημαίνεται στους καταναλωτές που θέλουν να λάβουν υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής, ότι το ποσό της προκαταβολής που μπορεί να ζητείται από τις ως άνω επιχειρήσεις, πριν αρχίσει η εκτέλεση της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν εγγραφής, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος.

Επίσης, επισημαίνεται στους καταναλωτές που έχουν λάβει υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής αλλά  κατόπιν προέβησαν σε υπαναχώρηση ή καταγγελία της σύμβασης, ότι υποχρεούνται να καταβάλουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα τους παρασχέθηκαν.

Η δημοσίευση λαμβάνει χώρα δυνάμει των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, περί προστασίας του καταναλωτή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: «Κάμερες παντού στους κοινόχρηστους χώρους των ΑΕΙ»
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου, η κυβέρνηση δεσμεύεται για την καθολική εγκατάσταση καμερών στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και για την...
Νίκος Παπαϊωάννου: «Κάμερες παντού στους κοινόχρηστους χώρους των ΑΕΙ»
Προσωπικός Βοηθός
Ενισχύεται ο «Προσωπικός Βοηθός»: Χρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ
Με πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 συνεχίζεται και επεκτείνεται η δράση για την ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με αναπηρία
Ενισχύεται ο «Προσωπικός Βοηθός»: Χρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ