astynomia
Θύμα ληστείας έπεσε ένας ιερέας όταν πήγε για ψώνια στη λαϊκή αγορά κουβαλώντας μαζί του 35.000 ευρώ

Ένοχοι κρίθηκαν δύο άντρες με αφορμή τη ληστεία σε βάρος 85χρονου καθολικού ιερέα για απλή συνέργεια σε ληστεία, αλλά και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, από το Τριμελές Εφετείο (Β’ Βαθμού) Λάρισας.

Ο συνταξιούχος ιερέας έπεσε θύμα των ληστών, καθώς συνήθιζε να έχει μαζί του σε ένα τσαντάκι που φορούσε διαγώνια -σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία- περισσότερα από 35.000 ευρώ.

Τα χρήματα προερχόταν όπως ο ίδιος είχε δηλώσει από την καταβολή της σύνταξής του στην Αυστραλία όπου υπηρέτησε για δεκαετίες ως κληρικός, ενώ επέλεξε να μεταφέρει μαζί του καθημερινά ένα τέτοιο μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς παλαιότερα είχαν διαρρήξει το σπίτι του.

Η ληστεία

Ο 85χρονος, αγνοώντας ότι οι δράστες παρακολουθούν τις κινήσεις του, βρέθηκε στη Λάρισα όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε λαϊκή αγορά και, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της 19ης Σεπτεμβρίου 2016, ενώ πήγαινε στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να μεταβεί με το λεωφορείο στο χωριό του, κοντοστάθηκε στην οδό Ογλ, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Βησσαρίωνος, προκειμένου να κοπάσει η μπόρα.

Εκεί τον αιφνιδίασε 53χρονος Λαρισαίος, ο οποίος -σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα- με τη χρήση σωματικής βίας τον έριξε στο έδαφος και του αφαίρεσε το τσαντάκι, το οποίο -σύμφωνα με τον συνταξιούχο κληρικό- περιείχε πάνω από 35.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιος για το ακριβές χρηματικό ποσό. Ο 53χρονος άεργος Λαρισαίος που τον λήστεψε συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ -σύμφωνα πάντα με την αστυνομική έρευνα- πρόλαβε να ξοδέψει ικανό χρηματικό ποσό σε και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πληρώνοντας με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κληρικού από την επίσκεψή του στη λαϊκή αγορά και επέλεξαν να δράσουν στην οδό Ογλ εκμεταλλευόμενοι την ισχυρή βροχόπτωση και την ελάχιστη εκείνη την ώρα, λόγω της καταιγίδας, κίνησης διερχόμενων πολιτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;
Κι αν για τον Άγιο Βασίλη κάποια στιγμή απομυθοποιείς το όλο σκηνικό, για το Πάσχα δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Είναι, άλλωστε, τόσο ισχυρό το όλο...
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;
τροχαίο Πειραιώς
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά το σοκαριστικό τροχαίο με πέντε άτομα στην Πειραιώς
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο