βαμπιρ
Ο βάρβαρος τρόπος που είχαν σκοτωθεί και ταφεί δείχνει ότι οι κάτοικοι πίστευαν ότι τα θύματα ήταν βρυκόλακες

Στη πόλη Luzino της Πολωνίας, οι τοπικές αρχές έκαναν εργασίες στους δρόμους και έβαζαν άσφαλτο στους δρόμους, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα.

Σκάβοντας, λοιπόν, ήρθαν αντιμέτωποι με έναν ομαδικό τάφο, ο οποίος περιείχε 450 σκελετούς, αλλά πέρα από το έγκλημα που μάλλον υπήρχε ο τρόπος που είχαν ταφεί έδειχνε και κάτι άλλο.

Τα κεφάλια των σκελετών δεν ήταν στους ώμους, αλλά ήταν τοποθετημένα στα πόδια τους, ενώ σε κάποιους από τους σκελετούς υπήρχαν τούβλα και πέτρες στους καρπούς και τους αστραγάλους.

Όλα αυτά είναι σημάδια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ότι μάλλον πρόκειται για τάφο βρικολάκων και όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά είναι μέθοδοι που πίστευαν ότι θα τους κρατήσουν μέσα στη γη και δεν θα δραπετεύσουν.

Η πίστη στην ύπαρξη των βαμπίρ ήταν αρκετά διαδεδομένη στην ανατολική Ευρώπη μέχρι και τον 18ο αιώνα και κατά καιρούς ανακαλύπτονται τυχαία ή από την αρχαιολογική σκαπάνη τάφοι που προδίδουν ένα μάλλον μαρτυρικό θάνατο.

Αιχμηρά αντικείμενα που διαπερνούν το κρανίο και το στήθος, με τα οποία θάβονται, όπως η ανακάλυψη ενός σκελετού με ένα δρεπάνι καρφωμένο στο κεφάλι, μας δίνουν μια διαφορετική εικόνα για το τι συνέβαινε στην ανατολική Ευρώπη πριν από 300 χρόνια.

Φυσικά και δεν υπήρχαν βαμπίρ, αλλά ο κόσμος όντως πίστευε σε αυτά, όπως κάποτε πίστευε σε μάγισσες κλπ. Σύμφωνα με όσα πίστευαν εκείνη την εποχή, αν μετά τον θάνατο κάποιου, άρχιζαν να πεθαίνουν στα ξαφνικά και διάφοροι κοντινοί του συγγενείς, τότε είχαν να κάνουν με μια υπόθεση βαμπιρισμού και έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα για μην εξαπλωθεί η κατάρα.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές στο φεστιβάλ Σχολικού ραδιοφώνου
Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Περισσότεροι από 1.000 μαθητές στη μεγαλύτερη γιορτή podcast και μουσικής στην εκπαίδευση
10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Το πρόγραμμα των δράσεων
Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Περισσότεροι από 1.000 μαθητές στη μεγαλύτερη γιορτή podcast και μουσικής στην εκπαίδευση
πολλαπλό βιβλίο
Οι Κοινωνικές Επιστήμες στην ‘Ά Λυκείου: Παρουσίαση του Νέου βιβλίου Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής
Την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 19:00 η παρουσίαση του βιβλίου
Οι Κοινωνικές Επιστήμες στην ‘Ά Λυκείου: Παρουσίαση του Νέου βιβλίου Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής
zaxaraki vlasis
Υπουργείο Παιδείας: Το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση 2025–2027
Το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε σε έναν οδηγό 197 σελίδων το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Διά Βίου Μάθηση...
Υπουργείο Παιδείας: Το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση 2025–2027