Οι 5 ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων
Καταγάλανα νερά, απέραντες αμμουδιές και ηρεμία που θα σας γαληνεύσει

Από τα πιο μεγάλα και διάσημα νησιά μέχρι τα πιο μινιόν και low-profile, οι Κυκλάδες αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό απωθημένο μας για να «γεμίσουμε» τις μπαταρίες του χειμώνα.

Ας δούμε όμως 5 από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων, για βουτιές σε ειδυλλιακές παραλίες, με καταγάλανα νερά και απέραντες αμμουδιές.

Απόκρουση, Κύθνος

Οι 5 ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων

Η Απόκρουση είναι σίγουρα από τις πιο πλήρεις παραλίες που θα επισκεφθεί κανείς, από εκείνες που δεν τους λείπει απολύτως τίποτα. Εκτός του ότι βρίσκεται στην πανέμορφη Κύθνο και συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας κατεξοχήν κλασικής κυκλαδίτικης παραλίας, όπως είναι τα αρμυρίκια, ο κλειστός όρμος, τα ήσυχα, πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά, εντούτοις μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πέρα από ένα απλό μπάνιο. Για παράδειγμα, σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το Βρυόκαστρο, ένας από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κύθνου.

Σύμφωνα με το protothema, την ίδια περιοχή μπορείτε να παρατηρήσετε την ξερολιθιά της Κύθνου, αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτισμού του νησιού. Ταυτόχρονα, πάνω στην παραλία λειτουργούν ταβερνάκια και μπαρ στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα καθώς η παραλία κοιτάζει προς τη Δύση. Τέλος, μια εξαιρετική ιδέα για να συνδυάσετε αρκετές παραλίες είναι η πεζοπορία του παραθαλάσσιου μονοπατιού από τον Μέριχα, το λιμάνι δηλαδή της Κύθνου, με κατεύθυνση προς τη διάσημη παραλία Κολώνα, περνώντας από την Επισκοπή και φυσικά την Απόκρουση. Πρόσβαση: μέσω ασφαλτόδρομου. Έδαφος: άμμος και λεπτό χαλίκι.

Ιταλίδα, Άνω Κουφονήσι

Οι 5 ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων

Λίγα μέρη στην Ελλάδα συγκεντρώνουν τόσο πολλές εντυπωσιακές ακτές, η μία ωραιότερη από την άλλη, σε τόσο μικρή έκταση, όσο τα Κουφονήσια στις Μικρές Κυκλάδες. Τα εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά, η χρυσαφένια άμμος και η θέα προς τη γειτονική Κέρο αποτελούν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σκηνικά που θα βρείτε σε όλες σχεδόν τις ανατολικές παραλίες του Άνω Κουφονησίου, ωστόσο η Ιταλίδα κλέβει σίγουρα την παράσταση, αφού είναι ιδανική για οικογένειες, με μεγάλη αμμουδιά και ρηχά νερά χωρίς κύματα και ρεύματα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, πήρε το όνομά της από μια γυναίκα από την Ιταλία που είχε σπίτι κοντά στην παραλία, ενώ η πρόσβαση γίνεται κυρίως μέσω του παραθαλάσσιου μονοπατιού, που ξεκινάει από το λιμάνι και καταλήγει στο Πορί στα βόρεια του νησιού. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε τα παραδοσιακά καΐκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες από το λιμάνι στις παραλίες έναντι ενός μικρού αντιτίμου, υπό τα ακούσματα της νησιώτικης μουσικής και των παφλασμών των κυμάτων. Πρόσβαση: μέσω μονοπατιού ή με τα τουριστικά καΐκια. Έδαφος: μαλακή λευκή άμμος.

Παπάφραγκας, Μήλος

Οι 5 ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων

Κάποτε ηφαίστειο, σήμερα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νησιά από φυσιολατρικής άποψης. Η φύση υπήρξε πράγματι γενναιόδωρη με τη Μήλο, καθώς οι εντυπωσιακές παραλίες της αποτελούν η καθεμία μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα. Μία από αυτές είναι ο Παπάφραγκας, παραλία με μικρή αμμουδιά στα βόρεια του νησιού, με σχετικά δύσκολη κατάβαση σε σύντομο σκαλιστό μονοπάτι πάνω στα γκρι-λευκά βράχια.

Τα νερά όταν δεν φυσάει ισχυρό μελτέμι είναι καθαρά και καταπράσινα, ενώ υπάρχουν 3 σπηλιές που μπορεί κανείς να ανακαλύψει κολυμπώντας. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ασφαλτόδρομου και η στάθμευση των αυτοκινήτων ακριβώς πάνω από την παραλία, ενώ εκεί κάνει στάση και το τοπικό λεωφορείο ΚΤΕΛ. Σας προτείνουμε να συνδυάσετε τον Παπάφραγκα μαζί με βόλτα και φαγητό στα Απολλώνια (Πολλώνια), το βορειοανατολικό άκρο του νησιού και «γέφυρα» μεταξύ Μήλου και Κιμώλου αφού από το μικρό λιμάνι λειτουργεί ακτοπλοϊκή γραμμή για τη γειτονική Κίμωλο.

Λεβρωσσός, Αμοργός

Λεβρωσσός, Αμοργός

Μία συνήθης ερώτηση που θα κάνει επισκέπτης σε Κυκλαδονήσι το καλοκαίρι αφορά το «ποια παραλία είναι ιδανική για μπάνιο σήμερα που φυσάει», στην οποία ερώτηση σας διαβεβαιώ ως Κυκλαδίτης ότι η απάντηση δεν είναι πάντα εύκολη και ξεκάθαρη, καθώς το κάθε νησί έχει τους δικούς του «κανόνες», το δικό του μικροκλίμα που επηρεάζει τον άνεμο και κατ’ επέκταση την εμπειρία σας σε κάποια παραλία.

Ένα μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα, που διασχίζει και την παραλία Γάλυφος αμέσως πιο πριν. Ο Άγιος Νικόλαος έχει πανέμορφα νερά προστατευμένα από το καλοκαιρινό μελτέμι, ενώ στην αρχή της παραλίας λειτουργεί και ταβερνάκι. Πρόσβαση: μέσω μονοπατιού ή θάλασσας. Έδαφος: άμμος.

Ρούκουνας, Ανάφη

Αν θα πρέπει να απεικονίσουμε την καλοκαιρινή ραστώνη -και ό,τι περιλαμβάνει αυτή η έννοια- σε μια παραλία, αυτή ξεκάθαρα θα μοιάζει με τον Ρούκουνα της Ανάφης. Παραλία μεγάλη, ανοργάνωτη, με τα πιο ήρεμα κι απόμερα σημεία της, που κοιτάζει το απέραντο μπλε και στα αριστερά δεσπόζει ο Κάλαμος, ο χαρακτηριστικός επιβλητικός βράχος της Ανάφης – πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο μονόλιθο της Ευρώπης μετά από αυτόν του Γιβραλτάρ.

Οι 5 ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα