Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αταλάντη.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης ήταν 9 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αταλάντης και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.
Μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη (8/6) λίγα λεπτά μετά τις 15:30 το μεσημέρι με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα, ο οποίος έγινε αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Αττικής, έχουν καταγραφεί πάνω από 30 μετασεισμοί μικρού μεγέθους που δεν ξεπέρασαν τα 2,8 Ρίχτερ.
Το ρήγμα από το οποίο προήλθε ο σεισμός ήταν, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ένα νέο ρήγμα που βρίσκεται σε μια περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα που δεν είχε καταγραφεί κάποιος σεισμός από το 1900 μέχρι και χθες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ