σεισμός
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης ήταν 9 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αταλάντης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αταλάντη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης ήταν 9 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αταλάντης και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη (8/6) λίγα λεπτά μετά τις 15:30 το μεσημέρι με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα, ο οποίος έγινε αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Αττικής, έχουν καταγραφεί πάνω από 30 μετασεισμοί μικρού μεγέθους που δεν ξεπέρασαν τα 2,8 Ρίχτερ.

Το ρήγμα από το οποίο προήλθε ο σεισμός ήταν, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ένα νέο ρήγμα που βρίσκεται σε μια περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα που δεν είχε καταγραφεί κάποιος σεισμός από το 1900 μέχρι και χθες. 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα