Ikaria Nas
Διαθέτει σχοινί ασφαλείας

Η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας βρίσκεται στην Ικαρία και δεν είναι άλλη από τον Να.

Στη βόρεια πλευρά του νησιού βρίσκεται η παραλία του Να. Είναι μια μικρή παραλία κοντά στο χωριό Αρμενιστής με χοντρό κόκκο άμμου και μικρά  βότσαλα . Το νερό βαθαίνει απότομα . Όταν φυσάει βοριάς αναπτύσσεται κυματισμος με πολύ επικίνδυνα ρεύματα για τους κολυμβητές. Στην πίσω πλευρά της παραλίας υπάρχει πυκνή βλάστηση με ένα μικρό ποτάμι.

Η παραλία Νας είναι και μοναδική που διαθέτει σχοινί ασφαλείας, προκειμένου να μπορούν οι τολμηροί λουόμενοι που την επισκέπτονται να πιάνονται από αυτό και έτσι να μην παρασύρονται από τα πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα είτε προς τα ανοιχτά του Πελάγους είτε προς τα βράχια.

Ο Νας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές και τους φίλους του ελεύθερου κάμπινγκ. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς από τον κεντρικό δρόμο Αγίου Κήρυκου – Αρμενιστή.

Αφότου περάσετε τον Αρμενιστή και διανύσετε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί να αφήσετε στο κεντρικό δρόμο το αυτοκίνητό σας και να κατεβείτε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσει αρχικά στο ποτάμι και στην συνέχεια, είτε μέσα από το ποτάμι είτε από τα βράχια, στην παραλία.

Στην παραλία Νας καταλήγει ο Γύρος των Ραχών, μια από τις γραφικότερες διαδρομές της Ικαρίας. Εδώ μπορείτε να κάνετε και γυμνισμό. Μετά το μπάνιο σας μπορείτε να απολαύσετε τοπικές λιχουδιές με θέα το φαράγγι του Χάλαρη στα ταβερνάκια που είναι χτισμένα στο χείλος ενός γκρεμού. Είναι κρεμασμένα σχεδόν από τα βράχια. Στο ίδιο σημείο θα βρείτε και καταλύματα, αν θέλετε να μείνετε στη γραφική αυτή τοποθεσία.

Αν βρεθείτε εδώ την ώρα που δύει ο ήλιος, η εικόνα που θα αντικρύσετε θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας