aade
Οι δύο περιπτώσεις που πρέπει να υποβάλλετε χειρόγραφη φορολογική δήλωση

Μετά την παράταση που έδωσε το ΥΠΟΙΚ, οι φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 31 Ιουλίου 2023 για να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση.

Η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται όπως συνέβη και πέρυσι να δοθεί η δυνατότητα καταβολής διπλής δόσης φόρου εισοδήματος έως το τέλος Αυγούστου χωρίς προσαυξήσεις με παράλληλη παράταση της προθεσμίας εφάπαξ εξόφλησης με έκπτωση 3%. 

Οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.

Προσοχή

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις, στις οποίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καλεί τους φορολογούμενους σε χειρόγραφη υποβολή δηλώσεων.

Πιο αναλυτικά, από την ηλεκτρονική υποβολή εξαιρούνται:

1) Oι δηλώσεις των αποβιωσάντων και

2) Οι δηλώσεις των ανηλίκων τέκνων με υποχρέωση υποβολής Ε3.

Όσοι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες πιστοποίησης του myAADE. Εναλλακτικά η δήλωση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένο λογιστή. Στην περίπτωση αυτή, η εξουσιοδότηση προς τον φοροτεχνικό – λογιστή – λογιστικό γραφείο αφορά στη διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 και πραγματοποιείται διαδικτυακά στην εφαρμογή διαχείρισης εξουσιοδοτήσεων του λογαριασμού του φορολογούμενου, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kouloglou
Κούλογλου για νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε σήμερα - Μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ
«Είναι τρελό, είναι ένα σενάριο που κανένας δεν θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες»
Κούλογλου για νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε σήμερα - Μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ
parallilistirixi.jpg
Παράλληλη Στήριξη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων την Τετάρτη στα Χανιά
Για αυτό το λόγο η ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00.
Παράλληλη Στήριξη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων την Τετάρτη στα Χανιά