Άλσος Ιλισίων
Οι παιδικές χαρές έχουν Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου, αλλά και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας

Ένας σύγχρονος παιχνιδότοπος έκτασης ενός στρέμματος περιμένει τους μικρούς Αθηναίους στο Άλσος Ιλισίων. Πρόκειται για την πλήρως ανακαινισμένη παιδική χαρά στον Άγιο Χαράλαμπο, η οποία μεταμορφώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων σ' έναν άνετο και ασφαλή χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για παιδιά.

Η νέα παιδική χαρά, που βρίσκεται σε αυτόν τον όμορφο, καταπράσινο χώρο της πόλης, έχει διαμορφωθεί με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας. Είναι πιστοποιημένη και απολύτως προσβάσιμη σε ΑμεΑ, ενώ διαθέτει, πλέον, νέα όργανα παιχνιδιού, σύγχρονες υποδομές και κατάλληλο αστικό εξοπλισμό.

Οι εξοπλισμοί του χώρου είναι κατασκευασμένοι από ξύλο και μέταλλο, προκειμένου να εναρμονίζονται με το περιβάλλον.

Κούνιες για παιδιά όλων των ηλικιών, τελεφερίκ με πλατφόρμα εκκίνησης, ξύλινα παιχνιδόσπιτα με τσουλήθρα και τοίχους αναρρίχησης είναι μόνο μερικά από τα παιχνίδια που συναντούν γονείς και παιδιά σε αυτό τον σύγχρονο χώρο αναψυχής που διαμόρφωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Η ασφάλεια των παιδιών μέσα στις παιδικές χαρές αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων. Προς αυτή την κατεύθυνση οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου πραγματοποίησαν τις κατάλληλες εργασίες διαμόρφωσης των χώρων, ώστε τα παιδιά να μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι τους χωρίς φόβο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι παιδικές χαρές έχουν Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου, αλλά και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας.

Η γενική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός τους, παρέχουν ασφάλεια, αποτρέποντας κινδύνους και τραυματισμούς και καλύπτουν τις απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των παιδιών. Οι χώροι διαθέτουν, επίσης, ελαστικά δάπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων, διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο με μεταλλική περίφραξη και είναι απολύτως προσβάσιμες σε οχήματα έκτακτης ανάγκης.

«Η αναβαθμισμένη και πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά του Δήμου Αθηναίων στο Άλσος Ιλισίων υπόσχεται παιχνίδια και στιγμές χαράς στα παιδιά της πόλης μας. Στους μικρούς Αθηναίους όλων των ηλικιών, οι οποίοι το μόνο που ζητάνε είναι να ακούμε τις ανάγκες τους και να τους παρέχουμε ποιοτικούς και ασφαλείς χώρους για να παίζουν, να χαμογελούν και να περνούν ξέγνοιαστα μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η παιδική χαρά έχει ενισχυθεί με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκια, βρύσες, κάδους και καλάθια απορριμμάτων, αλλά και πινακίδες με χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς και τα παιδιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

skourletis
Σκουρλέτης κατά Κασσελάκη: Ο συνεργάτης του παραλίγο να ήταν βουλευτής της ΝΔ
«Δεν ξέρω τι είχε ψηφίσει ο κ. Αποστολάκης το 2015. Παραλίγο να ήταν βουλευτής της ΝΔ» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης
Σκουρλέτης κατά Κασσελάκη: Ο συνεργάτης του παραλίγο να ήταν βουλευτής της ΝΔ