Οι ιδανικοί προορισμοί για διακοπές με παιδιά
Ποιοι είναι πιο ωραίοι προορισμοί δίπλα στη θάλασσα

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα της προετιμασίας για τις διακοπές. Οι οικογενειακές διακοπές είναι μεγάλη υπόθεση και πρέπει να βρίσκεται ένας ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια, ώστε όλα τα μέλη της να περάσουν ευχάριστα.

Οι προορισμοί με αμάξι:

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Το καλό είναι πως παρέχει τη δυνατότητα για διακοπές κάθε ηλικίας και κάθε φάσης ζωής. Επίσης προσεγγίζεται οδικώς και μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στις εκδρομές στην γύρω περιοχή ή να απομονωθείτε με την οικογένεια σε μία ήσυχη παραλία. Ένα πλεονέκτημα είναι οι ρηχές θάλασσες και οι παιδότοποι που έχουν φροντίσει αρκετά ξενοδοχεία εκεί να έχουν για τα παιδιά.

Ένας ιδανικός οικογενειακός προορισμός στην Χαλκιδική είναι και το νησάκι της Αμμουλιανής για το οποίο θα χρειαστεί να μπείτε σε πλοίο και να κάνετε ένα μικρό ολιγόλεπτο ταξίδι.

Σύβοτα

Πολλοί αποκαλούν τα Σύβοτα την Καραϊβική της Ελλάδος. Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό αλλά μόλις φτάσετε εκεί και περιηγηθείτε σε μερικές από τις σμαραγδένιες παραλίες, θα καταλάβετε.

Στον μικρό κόλπο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος, το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο. Τα διάσπαρτα νησάκια, το μαγευτικό χρώμα της θάλασσας και οι ειδυλλιακές παραλίες, θυμίζουν εξωτικό προορισμό και υπόσχονται αξέχαστες διακοπές.

Η πιο όμορφη παραλία στα Σύβοτα προσεγγίζεται μόνο με σκάφος και δεν είναι άλλη από την περίφημη Πισίνα.

Καλαμάτα

Πρόκειται για μια πόλη που κερδίζει την προτίμηση πολλών οικογενειών για διακοπές όλο τον χρόνο. Η Καλαμάτα είναι ένας προορισμός που πολλοί επιλέγουν για τις οικογενειακές αποδράσεις. Αφενός επειδή μπορεί να προσεγγιστεί πολύ εύκολα με το αυτοκίνητο, αφετέρου γιατί είναι μια πόλη που χάρη στην προνομιακή της θέση δεν τη βαριέσαι εύκολα. Ειδικά κατά το καλοκαίρι έχει φανατικό κοινό, αφού μπορείτε να βρείτε πολλές παραλίες που είναι ιδανικές για παιδιά, έχει καλό φαγητό και επίσης, προσφέρει δραστηριότητες για να κάνετε και κάτι πιο ξεχωριστό.

Πόρτο Χέλι

Σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, με αφετηρία την Αθήνα θα βρεθείτε σε ένα από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Το Πόρτο Χέλι φιλοξενεί μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά για τέλειες βουτιές και κολύμπι. Οργανωμένες και μη παραλίες για όλα τα γούστα, όπως η Χηνίτσα, βραβευμένη παραλία με γαλάζια σημαία, ο Άγιος Αιμιλιανός, το Κουνούπι.

Οι προορισμοί με καράβι:

Σύρος

Η Σύρος είναι ένα νησί που από γαστρονομία τα έχει όλα, από παραλίες σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε χάρη στα πεντακάθαρα ρηχά νερά και από φιλοξενία, σίγουρα θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Είναι ένα νησί ιδανικό για όσους αναζητούν ηρεμία.

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων προορίζεται για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές. Μερικές από τις επιλογές που αξίζει να ψάξετε για διαμονή είναι το Κίνι, ο Γαλησσάς και η πανέμορφη Ποσειδωνία.

Νάξος

Η Νάξος ίσως να είναι ο all-star προορισμός για οικογένειες. Οι παραλίες της είναι πανέμορφες με δημοφιλέστερες ίσως αυτή της Αγίας Άννας και του Αγίου Προκοπίου (συνέχεια της Αγίας Άννας). Καλό είναι να έχετε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας μια και είναι αρκετά μεγάλο νησί και έτσι, θα μπορέσετε ευκολότερα να κάνετε βόλτα στα γραφικά χωριά της.

Σίφνος

Η Σίφνος είναι ένα πανέμορφο γραφικό νησάκι που κάθε παιδί θα λατρέψει.

Ένας από τους ιδανικούς οικισμούς για διαμονή και μπάνιο είναι ο Πλατύς Γιαλός. Φυσικά, οι βόλτες στην Απολλωνία κάθε βράδυ είναι must και εννοείται πως σε ένα νησί όπως είναι η Σίφνος θα απολαύσετε υπέροχο φαγητό.

Σκόπελος

Το νησί θα απογειώσει την εμπειρία διακοπών για όσους λατρεύουν τη φύση και αναζητούν στιγμές χαλάρωσης και απόλυτης ηρεμίας. Η Σκόπελος είναι ένας απόλυτα φιλικός προορισμός για παιδιά και οικογένειες μια και έχει οργανωμένες παραλίες, οικογενειακά ξενοδοχεία και είναι ένας τόπος ανέγγιχτος από τον μαζικό τουρισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholiki_taxi
Ανήκουστο: Πήγαν για σεισμικό έλεγχο σε σχολεία και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς!
Στο «στόχαστρο» του Δήμου Δυτικής Σάμου βρέθηκαν εκπαιδευτικοί με την κατηγορία ότι είχαν κλειδώσει το γραφείο διδασκόντων  - Τι καταγγέλλει ο...
Ανήκουστο: Πήγαν για σεισμικό έλεγχο σε σχολεία και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς!