καλαβρυτα
Helmos Mountain Festival: Το βουνό... ροκάρει - Περίπου 12.000 επισκέπτες στο Φεστιβάλ που γίνεται στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έσπευδαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με τους πιο τολμηρούς να φέρνουν μαζί τους σκηνές και εξοπλισμό κατασκήνωσης για να κοιμηθούν το βράδυ με ταβάνι τους τον γεμάτο άστρα ουρανό του Χελμού.

Helmos Mountain Festival: Ύπνος κάτω από τα αστέρια, εκατοντάδες σκηνές στο Χελμό - ΦΩΤΟ

Από το πρώτο δεκαήμερο που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και συνολικά περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, αφού ήταν γνωστό πως υπήρχαν οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη, Χίο, Λάρισα και ασφαλώς την Αθήνα.

Ύπνος κάτω από τα αστέρια, εκατοντάδες σκηνές στο Χελμό

Πέρα από αυτούς που επέλεξαν να κοιμηθούν τα βράδια σε σκηνές στο Χιονοδρομικό Κέντρο, αρκετοί επισκέπτες «έδωσαν ζωή» στην πόλη των Καλαβρύτων και τα γύρω χωριά. Από νωρίς το μεσημέρι, τα καταστήματα εστίασης των Καλαβρύτων είχαν αρκετό κόσμο, ενώ και τα ξενοδοχεία της περιοχής φιλοξένησαν πολλές εκατοντάδες επισκέπτες. 

Helmos Mountain Festival: Ύπνος κάτω από τα αστέρια, εκατοντάδες σκηνές στο Χελμό - ΦΩΤΟ

Και παρά το το τσουχτερό κρύο (την μέρα η θερμοκρασία φτάνει έως τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ το βράδυ πέφτει ακόμα και στους 7 βαθμούς Κελσίου), οι καιρικές συνθήκες έχουν βοηθήσει τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, αφού παρά τις δυσμενείς προγνώσεις για βροχές και καταιγίδες, μέχρι τώρα (βρισκόμαστε στην τρίτη μέρα του φεστιβάλ) ο καιρός είναι σύμμαχος και κάπως έτσι φαίνεται πως θα παραμείνει και σήμερα Τρίτη.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες που ήταν από μόνοι τους ικανοί να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι το πρώτο Helmos Mountain Festival θα μείνει στην ιστορία.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C, Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska, Χατζηφραγκέτα, Εισβολέας, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Χαρούλης, Novel 729 και Ιουλία Καραπατάκη, είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν ή αναμένεται να τραγουδήσουν στο φεστιβάλ.

Το Helmos Mountain Festival δεν περιλάμβανε μόνο μουσική, αλλά και stand-up comedy από τους μετρ του είδους.

Ακόμα, το πρόγραμμα περιλάμβανε μοναδικές εμπειρίες για τους φανατικούς της φύσης! Από πεζοπορίες στην κορυφογραμμή του Χελμού μέχρι αγώνες ορεινού τρεξίματος (διοργάνωση κάθετου αγώνα στη Νεραϊδοράχη) και από mountain bike, ΒΜΧ και skate ramp μέχρι zipline και πεδία αναρρίχησης!

Η ιδέα πίσω από τη διοργάνωση «γεννήθηκε» πριν από μερικούς μήνες και στόχος είναι η συμβολή του Χιονοδρομικού στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος ακόμα καλύτερα τις ομορφιές του βουνού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία