panselinos
Ορατό θα είναι απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας»

Η πρώτη πανσέληνος του Ιουνίου, γνωστή και ως «Φεγγάρι της Φράουλας» σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού και θα φωτίσει τον ουρανό από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής (4/6).

Η πανσέληνος του Ιουνίου ονομάζεται «Φεγγάρι της Φράουλας», γιατί αυτός ο μήνας είναι ο κατάλληλος για τη συγκομιδή του συγκεκριμένου φρούτου.

Από πού προήλθε η ονομασία

Τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται από τις φυλές ιθαγενών στις ΗΠΑ και στον Καναδά και, σύμφωνα με τη NASA, το «Φεγγάρι της Φράουλας» έχει ονομαστεί έτσι από τη φυλή Algonquin λόγω της αφθονίας των φρούτων κατά τη διάρκεια του Ιουνίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστρολόγο Tenae Stewart, «oνομάζεται επίσης ροζ φεγγάρι, το οποίο είναι κελτικής προέλευσης. Αναφέρεται στο γεγονός ότι σε πολλά μέρη του βόρειου ημισφαιρίου, οι φράουλες είναι στο αποκορύφωμα της ωρίμανσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Το γεγονός ότι οι φράουλες είναι έτοιμες για συλλογή τον Ιούνιο είναι η τέλεια μεταφορά, λέει η αστρολόγος Stina Garbis.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ
Voucher εργαζομένων 750€: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις - Πώς θα προλάβετε
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για το voucher εργαζομένων θα κλείσει αύριο το μεσημέρι - Πώς θα προλάβετε
Voucher εργαζομένων 750€: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις - Πώς θα προλάβετε
16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
Τμήμα της οδού σφραγίζεται με ιμάντες και ο δρόμος μετατρέπεται σε... αυτοσχέδια σχολική αυλή - Παραλίγο ατύχημα με αυτοκίνητο (βίντεο)
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
xartis_map_aithousa_class.jpg
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Σοκ στην Κρήτη - Από βίντεο στα social media έμαθαν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό