astinomia-peripoliko
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνέλαβαν στην Ηλιούπολη τρεις άντρες 57, 38 και 31 ετών, που λίγο πριν είχαν διαρρήξει ένα σπίτι

Τέλος στη δράση συμμορίας που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων στα νότια πρόαστια της Αττικής, έβαλε η ΕΛΑΣ. Η συμμορία είχε διακριθεί για την τακτική των μελών της, να προσποιούνται τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ προκειμένου να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους εμπιστευτούν.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνέλαβαν στην Ηλιούπολη τρεις άντρες 57, 38 και 31 ετών, που λίγο πριν είχαν διαρρήξει ένα σπίτι. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

   Οι αστυνομικοί, μετά από κλήση στο κέντρο 'Αμεσης Δράσης για διάρρηξη σε σπίτι στην Ηλιούπολη, έσπευσαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους ακινητοποίησαν. Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, ο 38χρονος, ύστερα από πτώση του στην κλίμακα την πολυκατοικίας, τραυματίστηκε στο πόδι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 αλυσίδες χειρός. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, εντός του οποίου βρέθηκε κουτί με γάντια μιας χρήσης.

 Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές των νοτίων προαστίων Αττικής.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, με μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κινούμενοι με αυτοκίνητα, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που επέστρεφαν στις οικίες τους. Επέλεγαν ηλικιωμένα άτομα, τα οποία παραπλανούσαν, πείθοντάς τους να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

Αφού εξασφάλιζαν την είσοδό τους στις οικίες, φρόντιζαν η κεντρική θύρα να παραμένει ανοιχτή, προκειμένου σε ανύποπτη χρονική στιγμή να εισέλθουν και έτερα μέλη της οργάνωσης, τα οποία με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λεία τους, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον 8 κλοπές από οικίες ηλικιωμένων στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας και της Βούλας. Συνεχίζεται η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 230.000 ευρώ.

   Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

   Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Το ΕΚΠΑ γιορτάζει 189 χρόνια ιστορίας με μια ξεχωριστή λογοτεχνική περιδιάβαση
Το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη, τη λογοτεχνία και τις στιγμές που σημάδεψαν τη διαδρομή του...
Το ΕΚΠΑ γιορτάζει 189 χρόνια ιστορίας με μια ξεχωριστή λογοτεχνική περιδιάβαση
ΟΑΣΘ
ΟΑΣΘ: Αυξάνεται στα 100€ το πρόστιμο για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο
Σε ισχύ οι νέες κυρώσεις για την εισιτηριοδιαφυγή – Δυνατότητα μείωσης του προστίμου κατά 50% με αγορά κάρτας απεριορίστων διαδρομών
ΟΑΣΘ: Αυξάνεται στα 100€ το πρόστιμο για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι
Αύριο είναι η δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων
Πανελλήνιες 2026: Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι