diki
Η εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη του ντράμερ που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών

Η εισαγγελέας πρότεινε προς τους δικαστές και τους ενόρκους του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργο Γιαννόπουλο για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007-2015 που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή του 70χρονου μουσικού για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων σε ό,τι αφορά στις άλλες δυο καταγγελίες, ωστόσο οι αξιόποινες αυτές πράξεις δεν μπορούν να τιμωρηθούν καθώς έχει συμπληρωθεί ο χρόνος της παραγραφής, σύμφωνα με το in.gr.

Η αγόρευση της εισαγγελέως

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις.. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Στη συνέχεια η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στους γονείς των κοριτσιών για τους οποίους είπε: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αφού δικαστές και ένορκοι ακούσουν τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» - Έτοιμη για επίθεση των ΗΠΑ η Τεχεράνη
New York Times: Το Ιράν ετοιμάζεται για την επίθεση των ΗΠΑ - Οι οδηγίες Χαμενεΐ, τα σχέδια διαδοχής και η μετακίνηση των βαλλιστικών πυραύλων
Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» - Έτοιμη για επίθεση των ΗΠΑ η Τεχεράνη
μαθητές στην εκκλησία
Θεολόγοι κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Νόμιμη η ενημέρωση των μαθητών για τα λείψανα του Μ. Βασιλείου»
Οι Θεολόγοι εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ, υπεραμυνόμενοι της «βιωματικής μάθησης»
Θεολόγοι κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Νόμιμη η ενημέρωση των μαθητών για τα λείψανα του Μ. Βασιλείου»