diki
Η εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη του ντράμερ που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών

Η εισαγγελέας πρότεινε προς τους δικαστές και τους ενόρκους του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργο Γιαννόπουλο για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007-2015 που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή του 70χρονου μουσικού για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων σε ό,τι αφορά στις άλλες δυο καταγγελίες, ωστόσο οι αξιόποινες αυτές πράξεις δεν μπορούν να τιμωρηθούν καθώς έχει συμπληρωθεί ο χρόνος της παραγραφής, σύμφωνα με το in.gr.

Η αγόρευση της εισαγγελέως

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις.. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Στη συνέχεια η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στους γονείς των κοριτσιών για τους οποίους είπε: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αφού δικαστές και ένορκοι ακούσουν τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakokairia-broxi-kataigida-arxeiou.jpg
Καιρός: «Κακοκαιρία εξπρές» με βροχές και καταιγίδες – Τι δείχνει η ανάρτηση Κολυδά για τις επόμενες ημέρες
Παροδική επιδείνωση με ψυχρό μέτωπο, εκτεταμένες βροχοπτώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε Βόρεια Ελλάδα και αστικά κέντρα
Καιρός: «Κακοκαιρία εξπρές» με βροχές και καταιγίδες – Τι δείχνει η ανάρτηση Κολυδά για τις επόμενες ημέρες
panteios
Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα: «Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση εφικτή;»,
Μπορεί η εκπαίδευση να είναι και ποιοτική και ανθρώπινη; Μια συζήτηση στο Πάντειο που αφορά όλους
Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα: «Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση εφικτή;»,
tsigara-kapnisma.jpg
Βρετανία: Τέλος τα τσιγάρα για τις νεότερες γενιές – Δια βίου απαγόρευση για όσους γεννήθηκαν μετά το 2009
Ιστορικό νομοσχέδιο βάζει τέλος στην αγορά καπνικών προϊόντων για τους νεότερους – Νέοι αυστηροί κανόνες και για το άτμισμα
Βρετανία: Τέλος τα τσιγάρα για τις νεότερες γενιές – Δια βίου απαγόρευση για όσους γεννήθηκαν μετά το 2009