evros
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν στον Έβρο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες οι οποίοι συνελήφθησαν στον Έβρο για διακίνηση μεταναστών και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου.

Τι συνέβη

Οι πέντε αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, οι οποίοι συνελήφθησαν στις (29.05.2023) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολουθήσεις, για διευκόλυνση εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών, επέλεγαν βάρδιες σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες.

Σε βάρος των πέντε αστυνομικών (ενός ανθυπαστυνόμου και τεσσάρων αρχιφυλάκων) ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους, μετά από επικοινωνία με τέσσερις αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά με εντολή του εισαγγελέα κρατούνται και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ορεστιάδας και θα αρχίσουν να απολογούνται από το πρωί της Παρασκευής, 2 Ιουνίου. Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται η έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

coca cola.jpg
Νέες προσλήψεις στην Coca-Cola: Πάνω από 30 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Ευκαιρίες καριέρας σε εμπορικούς, τεχνολογικούς και διοικητικούς τομείς – Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση
Νέες προσλήψεις στην Coca-Cola: Πάνω από 30 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας
Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών: Ανακοινώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις
Στα μέσα Ιουνίου οι γραπτές εξετάσεις για για την εισαγωγή ιεροσπουδαστών στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (ΣΜΥΚ)
Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών: Ανακοινώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις
Συντάξεις
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Διευρύνονται οι δικαιούχοι, αυξάνονται τα όρια εισοδήματος και περιουσίας – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια