παιδιά
Άλλος ένας μπαμπάς δε θα γυρίσει σπίτι να συναντήσει τα παιδιά του, άλλος ένας συμμαθητής μας θα περιμένει τον πατέρα του να γυρίσει από τη δουλειά, αλλά αυτός δεν θα έρθει…

Προχθές, 29/5, άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά από εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Άλλος ένας μπαμπάς δε θα γυρίσει σπίτι να συναντήσει τα παιδιά του, άλλος ένας συμμαθητής μας θα περιμένει τον πατέρα του να γυρίσει από τη δουλειά, αλλά αυτός δεν θα έρθει…

Ήταν 47 χρόνων, θα μπορούσε να είναι ο πατέρας του καθενός μας.

Δεν ήταν ατύχημα!

Είναι ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το σωματείο των εργαζομένων στη Ζώνη έλεγε πριν 15 μέρες στην ανακοίνωσή του: «Η δουλειά μεγαλώνει, στις πλάτες μας βγάζουν εκατομμύρια. Μαζί με τη δουλειά μεγαλώνει και η πίεση για να τα κάνουμε όλα πιο γρήγορα και σύντομα θα οδηγηθούμε σε νέα μεγάλα ατυχήματα! Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει καταργήσει κάθε έλεγχο για μέτρα προστασίας των εργαζομένων».

Και όλα αυτά τα έλεγαν πριν 15 μέρες! Ας μην κάνουν πάλι ότι δεν ήξεραν. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν ότι έρχονται «νέα Τέμπη» και η κυβέρνηση τους έλεγε «πρέπει να χαμογελάτε γιατί έχετε δουλειές». Μόνο ντροπή!

Μην τολμήσετε να χύσετε ξανά κροκοδείλια δάκρυα και να μας πείτε ότι έφταιξε η κακιά η ώρα! Ξέρουμε πλέον πολύ καλά τι φταίει, το μάθαμε στις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις που κάναμε για το έγκλημα στα Τέμπη, όταν πλημμυρίσαμε τους δρόμους του Πειραιά φωνάζοντας:

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί!

Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας στη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Τετάρτη 31/5, στις 19:00, στην Πλατεία Κοραή.

Τις ώρες που απομένουν μέχρι την κινητοποίηση ενημερώνουμε όλους τους συμμαθητές μας για το νέο έγκλημα!

Οι μαθητές από τον Πειραιά, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Πέραμα θα είμαστε εκεί, μαζί με τους εργαζόμενους και με τους γονείς μας.

Γιατί θέλουμε γονείς μας μετά τη δουλειά να γυρνάνε στο σπίτι.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xapia.jpg
Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι τα ληγμένα;
Όλοι το έχουμε πάθει κάποια στιγμή. Πάμε να πάρουμε από το ντουλάπι ένα παυσίπονο και ανακαλύπτουμε ότι έχει λήξει. Ή κοιτάζουμε την ημερομηνία σε...
Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι τα ληγμένα;