πυροτεχνήματα
Το ατύχημα συνέβη στο Καρναβάλι στη Πάτρα από ελαττωματικά πυροτεχνήματα

Ο Δήμος Πατρών, καλείται να πληρώσει αποζημίωση 300.000€ σε έναν 20χρονο, ο οποίος έχασε το 99% της όρασής του από το αριστερό μάτι από ελαττωματικό πυροτέχνημα.

Όταν έγινε το ατύχημα το αγόρι ήταν 11 χρονών και το πυροτέχνημα εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο καρναβάλι της Πάτρας.

Το Δικαστήριο, σε πρώτο βαθμό, επιδίκασε στην οικογένεια του ανήλικου, τότε, θύματος, ποσό 170.000 ευρώ. Ο δικαστικός αγώνας συνεχίσθηκε και ο Δήμος Πατρέων υποχρεώθηκε να καταβάλει 400.000 ευρώ, όπως μεταδίδει το pelop.gr.

Εν τέλει, μετά από συμβιβασμό της οικογένειας με τη δημοτική αρχή, επήλθε συμφωνία για επίδοση 300.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις και έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη ύψους 100.000 ευρώ.

Το ατυχές περιστατικό έγινε επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά και ήταν αποτέλεσμα της μη λήψης προληπτικών μέτρων από τον πυροτεχνουργό, ο οποίος είχε αναλάβει τη ρίψη των πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, είχε εισχωρήσει υγρασία στα βεγγαλικά, που είχαν εισαχθεί από την Κίνα, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της Τελετής Έναρξης του Καρναβαλιού και όχι 3 μήνες πριν.

Ο 11χρονος μαθητής, τη χρονιά εκείνη είχε συγκλονίσει με την περιπέτειά του το πανελλήνιο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν αποφεύχθηκε η απώλεια της όρασής του. Η αποζημίωση του άτυχου νέου προστίθεται στις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ως επίκεντρό το Πατρινό Καρναβάλι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»