Κορονοϊός: «Καμπανάκι» ΕΟΔΥ - Ραγδαία αύξηση σε Αττική και Κρήτη
George Vitsaras / SOOC
«Καμπανάκι» ΕΟΔΥ για το ιικό φορτίο κορονοϊού - Τεράστια αύξηση σε Αθήνα και Κρήτη

Ανησυχητικά ευρήματα για την παρουσία αυξημένου ιικού φορτίου στα λύματα μεγάλων πόλεων της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 19/2023 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 18/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις δέκα (4/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε δύο από τις δέκα (2/10) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τέσσερεις από τις δέκα (4/10) περιοχές.

Αύξηση 49% στην Αττική

Καθαρά αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα παρατηρήθηκαν στα Χανιά (+59%) και στην Αττική (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Ηράκλειο (+23%) και στη Λάρισα (+16%). Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-74%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στο Βόλο (-10%).

Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+2%), στα Ιωάννινα (+4%), στην Ξάνθη (-5%) και στη Θεσσαλονίκη (-6%).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Καταγγελίες-φωτιά: «200 κενά, άρνηση αδειών και απλήρωτο έργο στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής»
Σφοδρές καταγγελίες από τον Σύλλογο «Σωκράτης»: Εκατοντάδες κενά, αρνήσεις αδειών και απλήρωτο διοικητικό έργο στη ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
Καταγγελίες-φωτιά: «200 κενά, άρνηση αδειών και απλήρωτο έργο στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής»