γατακια
Δύο μπολάκια φαγητό για τα αδέσποτα η αιτία του φονικού καυγά στη Θεσσαλονίκη

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 52χρονος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέληξε έπειτα από άγριο καυγά με γείτονες του καταστήματός του με αφορμή την τροφή που έβαζε σε αδέσποτα ζωάκια το θύμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το επεισόδιο συνέβη έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ των ατόμων, διότι οι δυο άντρες κλώτσησαν φαγητό για αδέσποτα, που τοποθέτησε ο θανών εξωτερικά του καταστήματός του, ενώ σημειώνεται ότι είχαν μεταξύ τους και θέματα γειτνίασης. Μετά τη λήξη του επεισοδίου ο 52χρονος κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο, κατέληξε, ενώ τα δύο εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της, "τις πρωινές ώρες, σήμερα (13-05-2023), έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ 52χρονου και δύο ημεδαπών, ηλικίας 40 και 42 ετών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το επεισόδιο συνέβη έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ των ατόμων, διότι οι δυο άντρες κλώτσησαν φαγητό για αδέσποτα, που τοποθέτησε ο θανών εξωτερικά του καταστήματός του, ενώ σημειώνεται ότι είχαν μεταξύ τους και θέματα γειτνίασης. Μετά τη λήξη του επεισοδίου ο 52χρονος κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο, κατέληξε, ενώ τα δύο εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν.

Την ίδια ώρα, ο γιος του 52χρονου ξεσπά. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καταγγέλλει ότι οι δύο συλληφθέντες ξυλοκόπησαν τον πατέρα του μέχρι θανάτου.

"Ήταν στο γραφείο και βγήκε έξω να ταΐσει κάποια γατάκια στη γειτονιά. Ήρθαν αυτοί οι δύο κύριοι και τον πλάκωσαν στο ξύλο. Έπεσε ο πατέρας μου κάτω και συνέχισαν να τον χτυπάνε. Ήρθε το ΕΚΑΒ, τον πήρε και σε πέντε λεπτά μέσα στο ασθενοφόρο κατέληξε. Προσπάθησαν να τον επαναφέρουν οι άνθρωποι, αλλά δεν μπορέσανε. Η γειτονιά όλοι έχουν προβλήματα με τους κύριους. Αυτοί περάσαν κλωτσήσαν τα πιατάκια και του ορμήσαν", είπε.

Μετά την άγρια επίθεση, τα δυο αδέλφια ηλικίας 40 και 42 ετών έφυγαν, αφήνοντας το θύμα πεσμένο στο δρόμο, έξω από το γραφείο τελετών που διατηρούσε.

Γείτονες ανέφεραν ότι οι δράστες, δεν ήθελαν το γραφείο τελετών στην γειτονιά τους και έβρισκαν συνεχώς αφορμές για να τσακώνονται με το θύμα.

Τα δύο αδέλφια, έδειξαν έκπληκτα, με την κατάληξη της υπόθεσης και όπως φέρεται να είπαν, δεν περίμεναν να πεθάνει ο 52χρονος. Υποστήριξαν πως κατά λάθος πέταξαν το πιατάκι με το φαγητό για τα αδέσποτα και τότε ο 52χρονος άρχισε να τους βρίζει. Μίλησε μάλιστα με χυδαία, όπως είπαν, λόγια για τη μητέρα τους και αυτό ήταν που τους εξόργισε και του επιτέθηκαν. Η Αστυνομία ερευνά αν πίσω από τους καβγάδες υπήρχε κι άλλη αιτία.

Ο 52χρονος ήταν υπέρβαρος και αντιμετώπιζε χρόνια αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι δεν έφερε βαριά εξωτερικά τραύματα, ωστόσο, λόγω της επιβαρυμένης υγείας του, υπέστη ανακοπή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Περισσότερο φως στην υπόθεση θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

«Ένας φιλήσυχος πολίτης έχασε τη ζωή του γιατί έχουν αποθρασυνθεί τα κακοποιά στοιχεία»

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, περιέγραψε τον 52χρονο ως έναν «φιλήσυχο πολίτη που έχασε τη ζωή του γιατί έχουν αποθρασυνθεί τα κακοποιά στοιχεία και τα αστυνομικά τμήματα είναι “αποδεκατισμένα”».

«Ενημερώθηκα ότι ο αδικοχαμένος, επειδή έχει και φιλοζωικά αισθήματα, έβγαλε τροφή για να ταΐσει τα γατάκια της περιοχής και εξαγριώθηκαν αυτοί που του επιτέθηκαν, και για κάποιους άλλους λόγους. Υπήρξε και στο παρελθόν διένεξη για να μην ανοίξει το γραφείο τελετών εδώ, είχανε μουτζουρώσει και την πρόσοψη. Κάποιοι νομίζουν ότι με το “έτσι θέλω” μπορούν να επιβάλουν αυτά τα οποία έχουνε στο μυαλό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypourgeiopaideiasexo1460370520_0.jpg
Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2024
Πανελλήνιες 2024 - Ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών για το 2024 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας...
Πανελλήνιες 2024: Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση