Σπείρα «άδειαζε» ΑΤΜ και σπίτια - Λεία χιλιάδων ευρώ
Σπείρα λήστευε ΑΤΜ και σπίτια, συγκεντρώνοντας χιλιάδες ευρώ

Εντοπίστηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις μηχανημάτων ΑΤΜ αλλά και σπιτιών στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. ως μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν έξι άτομα (28 έως 39 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες και οι σύλληψη

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, χθες τα ξημερώματα, στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ. Προηγουμένως οι συλληφθέντες είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαρρήξουν χώρο, όπου υπήρχε τοποθετημένο μηχάνημα ΑΤΜ, σε επιχείρηση που βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας. 

Οι διωκτικές αρχές πραγματοποιούσαν εδώ και καιρό έρευνες για την εγκληματική ομάδα, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση, ευθύνεται για διάρρηξη που τελέστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε ΑΤΜ στη Θέρμη, με λεία άνω των 72.000 ευρώ. Ακόμη, τα μέλη της φαίνεται πως εμπλέκονται σε δύο ακόμη απόπειρες διάρρηξης ΑΤΜ, στις περιοχές του Λαγκαδά και της Χαλκηδόνας, ενώ προέβησαν σε διάρρηξη οικίας στο Πανόραμα, απ' όπου αφαίρεσαν κοσμήματα. Κατηγορούνται δε, για μία απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίου από σπίτι στα Πεύκα.

Πώς δρούσαν

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, όπως προέκυψε από την Αστυνομία, ήταν η μετακίνησή τους με οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες, ενώ κατείχαν ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη των ΑΤΜ και των χρηματοκιβωτίων και συσκευές παρεμβολής ή παρακώλυσης σε ασύρματα συστήματα επικοινωνίας (jammer).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες και μία πινακίδα κυκλοφορίας, εξειδικευμένα εργαλεία - ηλεκτρουδραυλικοί διαστολείς διάνοιξης χρηματοκιβωτίων και ΑΤΜ, διαρρηκτικά εργαλεία, πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα αυτοσχέδιο κύκλωμα οξυγονοκοπής με φιάλη αερίου-οξυγόνου, ένα αποσυναρμολογημένο πιστόλι, φυσίγγια και γεμιστήρας, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 6500 ευρώ.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Οι αποφάσεις για τη μισθολογική εξέλιξη μόνιμων και αναπληρωτών
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Όλα όσα συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 – Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό Τάκη Ρουμπή
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Οι αποφάσεις για τη μισθολογική εξέλιξη μόνιμων και αναπληρωτών
Αναμονή ασθενών σε νοσοκομείο
Γρίπη: 871 εισαγωγές στα νοσοκομεία, 15 στη ΜΕΘ και 8 θάνατοι σε μόλις μία εβδομάδα
Τα στοιχεία από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ: Η γρίπη «σαρώνει» με 871 εισαγωγές και 15 διασωληνώσεις, ενώ ο κορωνοϊός επιμένει
Γρίπη: 871 εισαγωγές στα νοσοκομεία, 15 στη ΜΕΘ και 8 θάνατοι σε μόλις μία εβδομάδα
ρεμπουτσικα
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα εργαλεία κατάρτισης για τις ΣΑΕΚ και τους εκπαιδευτές
Πρώτη φορά εκπαιδευτικά εγχειρίδια και νέες Τράπεζες Θεμάτων για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα εργαλεία κατάρτισης για τις ΣΑΕΚ και τους εκπαιδευτές