πνιγμός
Ο περσινός Αύγουστος ήταν ο μήνας με τους περισσότερους θανάτους. 

Το «φάντασμα» των πνιγμών και των ατυχημάτων στο νερό πλανάται πάνω από τις ελληνικές θάλασσες. Σε μια χώρα που βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ακτογραμμή – η Ελλάδα μετρά 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής -, η περσινή χρονιά έκλεισε με… μαύρο ρεκόρ θανάτων στο υδάτινο στοιχείο.

Οπως αποκαλύπτει η Εκθεση του Παρατηρητηρίου Ατυχημάτων για το 2022 του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Water Sports, πέρυσι καταγράφηκαν 386 θανάσιμα ατυχήματα, εκ των οποίων τα 379 ήταν στη θάλασσα.

Ο περσινός Αύγουστος ήταν ο μήνας με τους περισσότερους θανάτους. 

Στη χώρα, η συντριπτική πλειονότητα όσων αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο νερό είναι άτομα άνω των 60 ετών, με το ποσοστό το 2022 να φτάνει το 77%. Οπως επισημαίνει η Ε. Καραμπετιάν-Νικοτιάν, καταγράφονται περισσότεροι πνιγμοί σε αυτές τις ηλικίες, καθώς είναι τα άτομα που επιλέγουν να πάνε στη θάλασσα μόνα τους, πιστεύοντας ότι μπορούν, ή πολύ πρωινές ώρες, όταν δηλαδή δεν υπάρχει ναυαγοσωστική παρουσία (οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις παραλίες από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα). «Γι’ αυτό και οι ώρες που σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα είναι από τις 8 έως τις 10 το πρωί» προσθέτει.

Στο μεταξύ, για μία ακόμα χρονιά οι παράκτιοι δήμοι της χώρας «φλερτάρουν» με τον κίνδυνο να μην έχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες τους, καθώς αδυνατούν να αναλάβουν το σύνολο της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών τους. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαζα
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»
Κι όταν, στα δύσκολα, συρρικνώνομαι κι αναζητώ την αγκαλιά, τις δίχως προϋποθέσεις, πιο αφειδώλευτης αγάπης κι όταν τις νύχτες του χειμώνα, βρέχει...
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»