πνιγμός
Ο περσινός Αύγουστος ήταν ο μήνας με τους περισσότερους θανάτους. 

Το «φάντασμα» των πνιγμών και των ατυχημάτων στο νερό πλανάται πάνω από τις ελληνικές θάλασσες. Σε μια χώρα που βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ακτογραμμή – η Ελλάδα μετρά 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής -, η περσινή χρονιά έκλεισε με… μαύρο ρεκόρ θανάτων στο υδάτινο στοιχείο.

Οπως αποκαλύπτει η Εκθεση του Παρατηρητηρίου Ατυχημάτων για το 2022 του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Water Sports, πέρυσι καταγράφηκαν 386 θανάσιμα ατυχήματα, εκ των οποίων τα 379 ήταν στη θάλασσα.

Ο περσινός Αύγουστος ήταν ο μήνας με τους περισσότερους θανάτους. 

Στη χώρα, η συντριπτική πλειονότητα όσων αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο νερό είναι άτομα άνω των 60 ετών, με το ποσοστό το 2022 να φτάνει το 77%. Οπως επισημαίνει η Ε. Καραμπετιάν-Νικοτιάν, καταγράφονται περισσότεροι πνιγμοί σε αυτές τις ηλικίες, καθώς είναι τα άτομα που επιλέγουν να πάνε στη θάλασσα μόνα τους, πιστεύοντας ότι μπορούν, ή πολύ πρωινές ώρες, όταν δηλαδή δεν υπάρχει ναυαγοσωστική παρουσία (οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις παραλίες από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα). «Γι’ αυτό και οι ώρες που σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα είναι από τις 8 έως τις 10 το πρωί» προσθέτει.

Στο μεταξύ, για μία ακόμα χρονιά οι παράκτιοι δήμοι της χώρας «φλερτάρουν» με τον κίνδυνο να μην έχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες τους, καθώς αδυνατούν να αναλάβουν το σύνολο της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών τους. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζωη
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ξέρουμε για τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι γκαντέμης, αλλά φαίνεται ότι διαχέει την τύχη και όλοι κερδίζουν υψηλότατα ποσά
Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει δυσθεώρητα ποσά σε ημετέρους και μέσα ενημέρωσης, ενώ χρησιμοποιεί το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ...
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ξέρουμε για τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι γκαντέμης, αλλά φαίνεται ότι διαχέει την τύχη και όλοι κερδίζουν υψηλότατα ποσά
Ωνάσεια σχολεία
Γονείς και εκπαιδευτικοί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλλιθέα για τα Ωνάσεια σχολεία
Σφοδρή αντίδραση γονέων και καθηγητών κατά της μετατροπής του 13ου Γυμνασίου σε Ωνάσειο Σχολείο
Γονείς και εκπαιδευτικοί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλλιθέα για τα Ωνάσεια σχολεία
καρυστιανου
Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης στο νέο κόμμα»
«Αυτό είναι ένα κίνημα πολιτών επομένως σε καμία περίπτωση δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης. Το κίνημα θα δείξει ποιον θέλει για αρχηγό»
Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης στο νέο κόμμα»