hoppy festival
Την Κυριακή (07/05) από τις 11:00 έως τις 19:00 στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ

Την Κυριακή 7 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 19:00 διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ το «1ο Hoppy Festival».

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών που στόχο έχουν να «ανοίξει» το ΝΟΗΣΙΣ ακόμη περισσότερο τους χώρους του στο κοινό  για εκδηλώσεις καινοτομίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες και ταυτόχρονα να προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια και να αναδείξει την αξία του παιχνιδιού ως αναγκαίο στοιχείο για την ανάπτυξη των παιδιών. Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα δοθεί για τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας «Λάμψη».  Στη διάρκεια του Φεστιβάλ η είσοδος στις δραστηριότητες του ΝΟΗΣΙΣ θα γίνεται με έκπτωση 50%.

νοησισ

Εργαστήρια, διαστημικές αποστολές, διαδραστικές πλατφόρμες

Στο πλαίσιο του Hoppy Festival στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ θα λειτουργούν Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Επιστήμης. Πρόκειται για ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΝΟΗΣΙΣ που προωθούν την επιστημονική γνώση και τη μάθηση. Πώς μπορούμε να παίξουμε πινγκ-πονγκ χωρίς ρακέτες, πώς λειτουργεί το σώμα μας, πώς φτιάχνουμε και πετάμε χαρταετούς, είναι μερικές μόνο από τις παράλληλες δράσεις.

Ακόμη, οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να…απογειωθούν με τις ταινίες του ΝΟΗΣΙΣ στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο.

Ακόμη, στο πλαίσιο του Hoppy Festival παρουσιάζεται και το έργο Activator . Πρόκειται για μία πλατφόρμα Βιωματικής και Διαδραστικής Μάθησης του ΝΟΗΣΙΣ με πολλαπλά  εκπαιδευτικά σενάρια και με θεματικές ενότητες που αφορούν την Τεχνολογία, τις Επιστήμες και τον Πολιτισμό.  

Επίσης οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ θα μπορούν να περιηγηθούν στο Σπήλαιο και το Μουσείο των Πετραλώνων μέσω του Εργαστηρίου που δημιουργήθηκε από ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας, Αγροτεχνολογίας (Bio-Economy &Agri-Technology iBO) στο πλαίσιο του project Cave3.    

Νοησισ

Δωρεάν στο ΝΟΗΣΙΣ τα παιδιά ΑΜΕΑ

Το 1ο Hoppy Festival, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και έχει ως επίκεντρο των δράσεων του τη διατροφή, την υγεία, τον αθλητισμό και τις επιστήμες.

Όπως έχει τονίσει και η Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ, Διευθύντρια Ερευνών στο ΕΚΕΤΑ Στυλιανή Μπεζεργιάννη «το επόμενο διάστημα το ΝΟΗΣΙΣ θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του δημιουργώντας   πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις, αλλά και έναν χώρο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.

Παράλληλα, τα παιδιά ΑΜΕΑ θα μπορούν να επισκέπτονται το ΝΟΗΣΙΣ δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

hoppy festival
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλαδικές: Φωτογραφικό ΦΕΚ για «ευκολότερη» εισαγωγή μαθητών από ιδιωτικά σχολεία στα ΑΕΙ;
Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: «ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο...
Πανελλαδικές: Φωτογραφικό ΦΕΚ για «ευκολότερη» εισαγωγή μαθητών από ιδιωτικά σχολεία στα ΑΕΙ;
ΔΟΕ
Αξιολόγηση: Νέα ενιαία κείμενα με 4 οδηγίες απέστειλε ΔΟΕ στους εκπαιδευτικούς
ΔΟΕ: Δεν φτιάχνουμε τα κείμενα για να αξιολογηθούμε με καλό βαθμό ούτε για να αναδείξουμε τα σημεία υπεροχής της μιας σχολικής μονάδας έναντι της...
Αξιολόγηση: Νέα ενιαία κείμενα με 4 οδηγίες απέστειλε ΔΟΕ στους εκπαιδευτικούς