Βροχές-καταιγίδες
Με καταιγίδες υποδεχόμαστε την πρώτη Τετάρτη του Μαϊου - Τι καιρό θα κάνει στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 3/5

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη 3 Μαϊου, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Αναλυτικότερα, ο καιρός θα είναι άστατος, με περισσότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, ενώ βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα.

Στο Ιόνιο και τα δυτικά προβλέπονται καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ενώ από το μεσημέρι και έπειτα, θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια, αλλά και το εσωτερικό ορεινό κομμάτι της Πελοποννήσου. Καταιγίδες που έχουν τη δυναμική να είναι ισχυρές. 

Όμως τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι καταιγίδες θα περιοριστούν το βράδυ στα βόρεια, με πιο διάσπαρτες βροχές στις υπόλοιπες περιοχές.

Στο Αιγαίο αναμένονται μέτριας έντασης βροχές στα νησιά στο βόρειο κομμάτι, και ασθενείς τοπικές βροχές νοτιότερα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, με το θερμόμετρο να φτάνει το μεσημέρι τους 18-20 βαθμούς, στους 21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 25 βαθμούς στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-21 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-5, πρόσκαιρα ίσως και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ασθενείς τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι όμως οι βροχοπτώσεις θα δυναμώσουν, και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-18 βαθμούς Κελσίου, ανατολικοί οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών
Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου των αιτήσεων, των δικαιολογητικών και των ενστάσεων των υποψηφίων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών /τριών, για τις...
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών