κόκκινα δάνεια
Περισσότεροι δικαιούχοι στην επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια

Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση βεβαίωσης οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη για την ένταξή του στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων, όπου είναι και επίσημα περισσότεροι δικαιούχοι με τα διευρύνονται κριτήρια.

«Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της ψήφισης σχετικής νομοθετικής διάταξης, θέτει σε εφαρμογή την Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή διευρυμένων, κατά 30%, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ένταξης των οικονομικά ασθενέστερων οφειλετών στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος», τονίζει σε δήλωσή του ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η έκδοση της βεβαίωσης γίνεται από σήμερα με υποβολή αίτησης στο link: https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-oikonomika-asthenesterou-opheilete

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, για τους οικονομικά ασθενέστερους οφειλέτες, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται έως τα 27.300 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, από 21.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος. 

Ειδικότερα, τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής: 

• Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.100 ευρώ. 
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο μέλη: 13.650 ευρώ.
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος : 18.200 ευρώ.
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 22.750 ευρώ. 
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω: 27.300 ευρώ. 

Στα ίδια ως άνω όρια διαμορφώνονται και τα κριτήρια των καταθέσεων για κάθε τύπο νοικοκυριού.

Αντίστοιχα, διευρύνονται κατά 30% και τα περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, έως τα 234.000 ευρώ,  ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, από 180.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος. 

Ταυτόχρονα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, συνδράμει και στην υλοποίηση του προγράμματος, ως προς το πρώτο βήμα αυτού, που είναι η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη μέσω δικής της ψηφιακής πλατφόρμας, προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης, ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου, επιβαρύνει αποκλειστικά το τραπεζικό σύστημα και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό. 

«Το Υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και παρεμβαίνει συντονισμένα και αποφασιστικά, σε συνεργασία και με το τραπεζικό σύστημα και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην αντιμετώπιση των έκτακτων δυσκολιών της τρέχουσας περιόδου», καταλήγει στη δήλωσή του ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαμαράς
Σαμαράς για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Όσοι είναι στα μπλόκα δεν κερδίζουν το Τζόκερ κάθε τόσο»
Στήριξη στους αγρότες και αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις πολιτικές επιλογές και την επικοινωνιακή διαχείριση
Σαμαράς για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Όσοι είναι στα μπλόκα δεν κερδίζουν το Τζόκερ κάθε τόσο»
αγρότες
Λιμάνι Μυτιλήνης σε αποκλεισμό: Αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση – Πλοίο αναχώρησε άδειο
Το «Διαγόρας» έφυγε χωρίς επιβάτες και οχήματα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και κτηνοτρόφοι
Λιμάνι Μυτιλήνης σε αποκλεισμό: Αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση – Πλοίο αναχώρησε άδειο
πλοίο
Απεργία στις 11/12: Δεμένα τα εμπορικά πλοία – Η ΠΕΝΕΝ προειδοποιεί με κλιμάκωση
Ναυτεργάτες απαιτούν αλλαγές στην επάνδρωση, νέες Συλλογικές Συμβάσεις και καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στα RO/RO πλοία
Απεργία στις 11/12: Δεμένα τα εμπορικά πλοία – Η ΠΕΝΕΝ προειδοποιεί με κλιμάκωση
βια
Χολαργός: 14χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι μετά από στημένο ραντεβού – Αναζητούνται οι δράστες
Ανήλικοι φέρονται να παγίδεψαν τον 14χρονο με δόλωμα μία συνομήλική του – Τον μαχαίρωσαν τρεις φορές και εξαφανίστηκαν
Χολαργός: 14χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι μετά από στημένο ραντεβού – Αναζητούνται οι δράστες