Παιδί μάγκωσε το χέρι του σε σιδερένια πόρτα - Αναγκάστηκε να το μεταφέρει στην Τουρκία
Σοβαρός τραυματισμός παιδιού στο Καστελόριζο – Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αττάλεια

Σε ιδιωτική κλινική στην Τουρκία αναγκάστηκε να μεταφέρει το παιδί του ένας πατέρας από το Καστελόριζο, καθώς οι αγροτικοί γιατροί δεν ήταν εφικτό να αντιμετωπίσουν τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του στο μικρό δάχτυλο.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής όταν μία σιδερένια πόρτα έκλεισε με δύναμη λόγω του αέρα, με αποτέλεσμα να πιαστεί το μικρό δάχτυλο του παιδιού.

Μεταφέρθηκε το 4χρονο παιδί στο κέντρο Υγείας του Καστελόριζου, εκεί δύο αγροτικοί ιατροί σταμάτησαν την αιμορραγία και προσπάθησαν για παραπάνω από μισή ώρα να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί το παιδί σε νοσοκομείο.

Οι προσπάθειες επικοινωνίας με το νοσοκομείο της Ρόδου ήταν «άκαρπες» κι έτσι ο πατέρας πήρε την απόφαση να μεταφέρει το παιδί σε νοσοκομείο της Τουρκίας.

«Για 12 με 20 λεπτά δεν σήκωναν το τηλέφωνο»

Ο πατέρας του παιδιού, Χρήστος Δούλος, δήλωσε στο Mega:

«Το παιδί πήγε να ανοίξει μία πόρτα ενός μαγαζιού κι έτσι όπως πήγε να περάσει φύσηξε ένας αέρας δυνατός κι έκλεισε την πόρτα κι έπιασε του παιδιού το δαχτυλάκι στην κάσα κι είχε ως αποτέλεσμα να σχίσει μπροστά στο νύχι και λίγο πιο πίσω το δαχτυλάκι του κι είχε ανοίξει πάρα πολύ άσχημα το τραύμα. Μετά κατευθυνθήκαμε κατευθείαν στο ιατρείο, τους ευχαριστώ πάρα πολύ, για την γενναία προσπάθεια, σταματήσανε πάρα πολύ γρήγορα την αιμορραγία του παιδιού. Στο διάστημα καλούσανε τα παιδιά οι γιατροί μας εδώ, στη Ρόδο το νοσοκομείο για να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ για να σηκωθεί κάποιο ελικόπτερο. Για 12 με 20 λεπτά σίγουρα δεν σήκωναν το τηλέφωνο, μετά πέρασε η ώρα πήγαμε στο μισάωρο, εκεί είχα αγχωθεί λίγο γιατί παλιότερα είχα ένα περιστατικό με τον αδελφό μου, το ελικόπτερο έκανε 4 ώρες κι είχα αυτό στο μυαλό μου. Έβλεπα το δαχτυλάκι του παιδιού μου να κρέμεται, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να μεταφερθώ στην Τουρκία απέναντι, γιατί είναι πάρα πολύ γρήγορα είναι 15 με 20λεπτά. Όσο δεν σήκωναν τα τηλέφωνα είπα του γιατρού ”εγώ θα πάρω το παιδί μου και θα φύγω”, λέει ”αυτό δεν γίνεται”, ”δεν με ενδιαφέρει”, του λέω».

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Τουρκία»

Και συμπλήρωσε ο πατέρας του παιδιού: «Ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ της Τουρκίας. Άμεσα έγινε η μεταφορά του παιδιού, μέσα σε 8- 10 λεπτά ήμασταν στο νοσοκομείο του Κας με συνοδεία του ασθενοφόρου με την αστυνομία. Είδαν ότι το τραύμα ήταν πάρα πολύ σοβαρό. Πάμε στο νοσοκομείο της Αττάλειας, βλέπουν το παιδί, όπως κι εκεί δεν είχε γιατρό της ειδικότητας. Τελικά πήραμε άλλη κλινική τηλέφωνο και φτιάξαμε το τραύμα του παιδιού. Εδώ στο Καστελόριζο, σίγουρα έχουμε ανάγκη από έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής. Μας είπαν ότι είχαν χαλάσει τα τηλέφωνα στη Ρόδο στο νοσοκομείο. Εμείς λέμε το ”Πιστεύω” και το ”Πάτερ Ημών” κάθε μέρα για να μην πάθουμε κάτι. Εγώ δεν είμαι φορολογούμενος πολίτης; Δεν πληρώνω την ασφάλεια του παιδιού μου; Είναι ντροπή. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Τουρκία, μόνο αυτό έχω να πω».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τζιμα
«Αυτή η ειρωνεία δεν βοηθάει»: Νέα τηλεοπτική σύγκρουση Τζίμα – Πρετεντέρη για τα αγροτικά μπλόκα
Ένταση στο κεντρικό δελτίο του Mega με αφορμή τα τρακτέρ στους δρόμους, την Τροχαία και τους χαρακτηρισμούς για τους αγρότες
«Αυτή η ειρωνεία δεν βοηθάει»: Νέα τηλεοπτική σύγκρουση Τζίμα – Πρετεντέρη για τα αγροτικά μπλόκα
sintakseis
Εργασία συνταξιούχου: Πώς αποφεύγεται το «πέναλτι» 10% και τι ισχύει με την εφορία
Δύο νόμιμα «τρικ» για όσους συνεχίζουν να εργάζονται μετά τη σύνταξη – Τι πρέπει να προσέξουν πριν αποφασίσουν
Εργασία συνταξιούχου: Πώς αποφεύγεται το «πέναλτι» 10% και τι ισχύει με την εφορία
χριστουγενα
8 DIY χριστουγεννιάτικα στεφάνια για γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου
Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης ξεχωρίζουν τα στεφάνια, που μπορούν να στολίσουν τόσο το εσωτερικό του...
8 DIY χριστουγεννιάτικα στεφάνια για γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου
Άνοια
Τα έξι «σιωπηλά» σημάδια της κατάθλιψης που συνδέονται με μελλοντική άνοια
Νέα μεγάλη μελέτη δείχνει ότι συγκεκριμένα συμπτώματα στη μέση ηλικία αυξάνουν έως και 50% τον κίνδυνο
Τα έξι «σιωπηλά» σημάδια της κατάθλιψης που συνδέονται με μελλοντική άνοια