ΠΟΥ: Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός τα επόμενα χρόνια
«Ο ιός είναι εδώ για να μείνει και όλες οι χώρες πρέπει να μάθουν πώς θα τον διαχειρίζονται, όπως γίνεται και με τις άλλες μολυσματικές ασθένειες»

Ο ιός που προκαλεί την Covid-19 «ήρθε για να μείνει» αλλά ο κόσμος αρχίζει τη μετάβαση για να βγει από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ θα δώσει στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα έναν «οδηγό» για το πώς οι χώρες θα μεταβούν από την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στη μακροπρόθεσμη διαχείριση της Covid-19.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι κάποιοι στιγμή φέτος θα μπορέσουμε να κηρύξουμε το τέλος της Covid-19 ως κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», είπε ο Τέντρος. «Όμως ο ιός είναι εδώ για να μείνει και όλες οι χώρες πρέπει να μάθουν πώς θα τον διαχειρίζονται, όπως γίνεται και με τις άλλες μολυσματικές ασθένειες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: Eργασιακή συμβουλευτική για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
Νέα εξειδικευμένη υπηρεσία εργασιακής συμβουλευτικής για άτομα στο φάσμα του αυτισμού ανέπτυξε ο Δήμος Αθηναίων - Τι προβλέπει
Δήμος Αθηναίων: Eργασιακή συμβουλευτική για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
pasok
Τσίπρας και Καρυστιανού απειλούν τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και το σπρώχνουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη
Η διαφαινόμενη παρουσία δύο νέων πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για το ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας και Καρυστιανού απειλούν τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και το σπρώχνουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη