σύγκρουση τρένων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Κλήση σε ακρόαση του ΟΣΕ και της Hellenic Train Α.Ε. - Σε δύο πεδία η έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ολοκλήρωσε την αυτεπάγγελτη έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η έρευνα διενεργήθηκε από την αρμόδια Μονάδα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων και Διαλειτουργικότητας (ΜΑΣΔ) της ΡΑΣ και επικεντρώθηκε σε δύο πεδία:

Πρώτον: Στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τους κανονισμούς και τις διατάξεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας.

Δεύτερον: Στην ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και η Σιδηροδρομική Επιχείρηση Hellenic Train Α.Ε. μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

Πώς βγήκε το πόρισμα

Οι εμπειρογνώμονες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων συνέλεξαν, ερεύνησαν και αξιολόγησαν λεπτομερώς έγγραφα, πληροφορίες, μαρτυρίες και ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν το προσωπικό του Διαχειριστή Υποδομής και της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης που εμπλέκονται στο δυστύχημα, ολοκληρώνοντας την έρευνα σε εύλογο χρόνο.

Μετά το πέρας της αυτεπάγγελτης έρευνας το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Ασφάλειας συνέταξε πόρισμα/έκθεση ελέγχου, στο οποίο καταγράφονται οι διαφαινόμενες παραβάσεις των κανονισμών και των διατάξεων της σιδηροδρομικής νομοθεσίας αλλά και των απαιτήσεων των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ) του ΟΣΕ και της Hellenic Train A.E.

Η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στην οποία κατατέθηκε το πόρισμα/ έκθεση ελέγχου της ΜΑΣΔ αποφάσισε την άμεση κλήση σε ακρόαση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος και της Hellenic Train A.E με αντικείμενο τον έλεγχο των φερόμενων παραβάσεων.

Μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της ακρόασης στην οποία τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταθέσουν τις θέσεις τους για τις παραβάσεις που τους έχουν αποδοθεί, θα εκδοθεί η τελική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων για το δυστύχημα των Τεμπών.

Η εν λόγω απόφαση θα περιλαμβάνει λεπτομερώς τις φερόμενες παραβάσεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων που αυτές επισείουν. Θα καταγράφονται επίσης και οι σχετικές συστάσεις βελτίωσης των συστημάτων ασφάλειας των ελεγχόμενων σιδηροδρομικών φορέων, οι οποίες θα έχουν χαρακτήρα δεσμευτικών προτάσεων συμμόρφωσης.

Τέλος θα περιλαμβάνονται συνολικότερες προτάσεις για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σούπερ μάρκετ
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και προληπτική εκκένωση του καταστήματος – Δεν εντοπίστηκε φωτιά, πιθανό τεχνικό πρόβλημα στο μηχανοστάσιο.
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπουργείο Παιδείας: 143 νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική - Ονόματα
Πρόσληψη 143 εκπαιδευτικών, κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης, στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών για το διδακτικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: 143 νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική - Ονόματα
Αιρετός Παναγιώτης Ι. Αντωνακάκης
Υπουργείο Παιδείας: Στο «μικροσκόπιο» του ΚΥΣΔΙΠ μεταθέσεις, άδειες και Integrated Master
Συνεδριάζει την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικών Υπαλλήλων (ΚΥΣΔΙΠ)
Υπουργείο Παιδείας: Στο «μικροσκόπιο» του ΚΥΣΔΙΠ μεταθέσεις, άδειες και Integrated Master
epas
Παρέμβαση σπουδαστών ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ για τις συνθήκες σπουδών και εργασίας
Οι σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ καταγγέλλουν καθυστερήσεις πληρωμών, ελλείψεις στις σχολές και ανακοινώνουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις
Παρέμβαση σπουδαστών ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ για τις συνθήκες σπουδών και εργασίας