Κοινωνία

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που «γύρισαν την πλάτη» οι τουρίστες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι επισκεψιμότητα είχαν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας το 2022

Μείωση παρουσιάστηκε στην επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, κατά το 2022 σε σχέση με το 2019.

Για την χρονιά που πέρασε ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης ήταν ο πιο κερδοφόρος, απαριθμώντας 3 εκατομμύρια επισκέπτες και απέφεραν σχεδόν το 50% των συνολικών εισπράξεων, όλων των χώρων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η επισκεψιμότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τους 150 περίπου αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται σε όλους τους νομούς της χώρας μας, επισκέφτηκαν πέρυσι σχεδόν 11 εκατ. άτομα, σε σχέση με 13,6 εκατ. το 2019. Πάνω από 3 εκατ. επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, μειωμένα κατά 550.000. Οι εισπράξεις ξεπέρασαν σε όλη την επικράτεια τα 98 εκατ. ευρώ - μειωμένα κατά 9 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ’19 - με την Ακρόπολη να συνεισφέρει τα 46,6 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του news247.gr.

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχτηκαν το 2022, 4,6 εκατ. επισκέπτες, αντί 5,89 εκατ. το ’19, όμως οι εισπράξεις ήταν οι ίδιες και ανήλθαν σε περίπου 23,3 εκατ. ευρώ, ίσως διότι διατέθηκαν πολύ λιγότερα δωρεάν εισιτήρια, ή αυξήθηκαν κάποιες τιμές. Και πάλι το μουσείο της Ακρόπολης είναι αυτό που κέρδισε τους περισσότερους επισκέπτες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία