Χρισσό
Υπέροχα μέρη σε απόσταση «αναπνοής» από την Αθήνα

Θέλετε να αποδράσετε κάπου κοντά στην Αθήνα; Οι επιλογές είναι αρκετές και απέχουν μέχρι και 2,5 ώρες από την πρωτεύουσα, προσφέροντας μαγευτικά σκηνικά και καλό φαγητό.

Τα γραφικά χώρια μέσα στα πλατάνια, οι πλατείες με παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία, οι πέτρινες βρύσες και τα σοκάκια προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Χρισσό

Το Χρισσό, το χωριό που βρίσκεται στον Παρνασσό, απέχει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα και είναι ένας ελκυστικός προορισμός για μονοήμερη απόδραση.

Το χωριό συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, καθώς είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Παρνασσού προσφέροντας μοναδική θέα στον ελαιώνα της Άμφισσας φτάνοντας μέχρι την παραθαλάσσια Ιτέα.

Το Χρισσό έχει τη δική του αρχιτεκτονική με τα περισσότερα οικοδομήματα να είναι του 19ου και 20ου αιώνα και αξίζει να τα δείτε κάνοντας μια βόλτα στο χωριό.

Βυτίνα

Η Βυτίνα είναι ένας από τους κλασικούς προορισμούς για μονοήμερη απόδραση από την Αθήνα, καθώς σε 2,5 περίπου ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί σε έναν ορεινό και γραφικό χωριό.

Στη Βυτίνα θα κάνετε βόλτα μέσα στο χωριό, αλλά και να περπατήσετε στο δρόμο της Αγάπης, να δοκιμάσετε τοπικές νοστιμιές, να κάνετε μια στάση στα μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα και να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και αυτή η εποχή είναι ιδανική- ιδιαίτερα αν είναι από τις τελευταίες σας εξορμήσεις σε ορεινό προορισμό.

Παραδοσιακό χωριό που χωρίζεται σε τρεις οικισμούς: Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα, απλωμένα σε όμορφο τοπίο πάνω στο βουνό μπορείτε να περπατήσετε και να δείτε τις ομορφιές του τόπου.

Στενή

Από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Εύβοιας, περίπου 1,5 ώρα από την Αθήνα, είναι η Στενή. Ένα γραφικό χωριό μέσα στα πλατάνια και με πολλά τρεχούμενα νερά.

Αφήνοντας πίσω τους παραθαλάσσιους οικισμούς της Χαλκίδας παίρνεται το δρόμο για τα ορεινά χωριά που είναι όμορφα και με ωραία τοπία. Θα περάσετε μέσα από άλλα χωριά μέχρι να φτάσετε στη Στενή.

Δερβενοχώρια

Δυτικά της Πάρνηθας εκτείνονται πέντε χωριά, τα Δερβενοχώρια, τα οποία ανήκουν στο νομό Βοιωτίας και βρίσκονται σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα.

Τα χωριά που συνθέτουν τα Δερβενοχώρια, ένα προορισμό ιδανικό για οικογένειες και για όσους θέλουν να συνδυάσουν με εξόρμηση σε χωριό συναδυάζοντας καλό φαγητό, είναι η Πύλη, τα Σκούρτα, η Στεφάνη, η Πάνακτος και το Πράσινο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Arxaia-Athina
Αρχαία Αθήνα: Δολοφονίες και ξύλο για πόρνες - Η παρανομία και ο υπόκοσμος της Κλασικής Περιόδου
Αν ρίξουμε μία ματιά στους δικανικούς λόγους της εποχής, αυτοί είναι γεμάτοι από δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και ένα σωρό άλλα εγκλήματα και απατεωνιές
Αρχαία Αθήνα: Δολοφονίες και ξύλο για πόρνες - Η παρανομία και ο υπόκοσμος της Κλασικής Περιόδου
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!
Περπάτησε 92,5 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή με δύσκολα κομμάτια και έφτασε στον προορισμό του μετά από σχεδόν 19 ώρες.
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!