Κοινωνία

Eurostat: Μειώθηκε στο 5,4% στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

trofima koronoios
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ μειώθηκε στο 6,9% τον Μάρτιο του 2023, από 8,5% τον Φεβρουάριο

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 5,4% το Μάρτιο από 6,5% το Φεβρουάριο και από 8% το Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Τον Μάρτιο του 2023, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+3,12 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες (+2,10 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,71 π.μ.) και την ενέργεια (-0,05 π.μ.).

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ μειώθηκε στο 6,9% τον Μάρτιο του 2023, από 8,5% τον Φεβρουάριο

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν 7,4%. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 8,3% τον Μάρτιο του 2023, από 9,9% τον Φεβρουάριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 7,8%.

Το χαμηλότερο επίπεδο ετήσιου πληθωρισμού τον Μάρτιο καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (2,9%), στην Ισπανία (3,1%), στην Ολλανδία (4,5%), στο Βέλγιο (4,9%) και στην Ελλάδα (5,4%).

Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (25,6%), τη Λετονία (17,2%) και την Τσεχία (16,5%). Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι πέντε κράτη-μέλη και αυξήθηκε σε δύο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία