Μανώλης Μητσιάς
«Ήθελαν να μας σπάσουν τον τσαμπουκά»

Σε μια ιστορία από την περίοδο της φυλάκισής του το 1967 αναφέρθηκε ο αγαπημένος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής ήταν καλεσμένος της Λένας Αρώνη στην εκπομπή ArtWeek και μίλησε για την πορεία του στη μουσική και τις συνεργασίες-σταθμούς στην καριέρα του.

«Εμείς τότε στην Πλάκα μαζί με τη Γαλάνη παίρναμε 1.000 δραχμές περίπου. Και κάναμε 3 προγράμματα τη βραδιά, τριπλή παράσταση.

Θυμάμαι ήρθε ένας από ένα μεγάλο μαγαζί της παραλίας και μου λέει: θα έρχεσαι κάτω και θα παίρνεις 19.000 δραχμές τη βραδιά», περιγράφει ο Μανώλης Μητσιάς.

«Τρελάθηκα εγώ. Λέω τι μου λέει αυτός τώρα; «Δεν γίνεται, άσε θα σου απαντήσω αύριο» του λέω. Την άλλη μέρα πήγα στον Γκάτσο και στον Χατζιδάκι και τους τα είπα.

«Εσύ ξέρεις, παιδί μου, είσαι επαγγελματίας», μου λένε. Σαν να μου έλεγε «μην πας». Δεν πήγα και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Θα μπορούσα να έχω μεγάλη περιουσία, αλλά είπα τραγούδια που δεν θα τα έλεγα διαφορετικά», περιέγραψε ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο Μανώλης Μητσιάς περιέγραψε και την πρόταση που του είχε κάνει η Σωτηρία Μπέλλου για να κατέβει στην Αθήνα. «Η Σωτηρία Μπέλλου ήρθε και μου είπε πιτσιρίκο θα έρθεις μαζί μου» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Η Σωτηρία ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Μπορεί να είχε ιδιοτροπίες, αλλά τις είχε όλες με την καλή έννοια», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως έμαθε πολλά από τη Σωτηρία Μπέλλου.

Ήταν εκείνη που τον κατέβασε σε λαϊκό κέντρο στις Τζιτζιφιές και έτσι ανακάλυψε την Αθήνα του ρεμπέτικου. Όταν της είπε ότι θα φύγει γιατί δεν του αρέσει μετά από έναν μήνα,  η Σωτηρία Μπέλλου του είπε να κάνει αυτό που νομίζει. «Εγώ θα είμαι κοντά σου» του είπε χαρακτηριστικά.

Κάτι που απέδειξε το 1975 όταν και της ζήτησε ο Μανώλης Μητσιάς να συνεργαστούν τον χειμώνα. Εκείνη την εποχή η Σωτηρία Μπέλλου τραγουδούσε με τον Βασίλη Τσιτσάνη στο Χάραμα και έσκιζαν. Πράγματι συνεργάστηκαν, σε σημείο που η Σωτηρίου Μπέλλου παρεξηγήθηκε με τον Βασίλη Τσιτσάνη.

«Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και έμαθα πολλά πράγματα για το πώς τραγουδιέται το ρεμπέτικο τραγούδι. Η Σωτηρία ήταν μοναδική στις εκτελέσεις των ρεμπέτικων τραγουδιών. Κανείς και καμία άλλη δεν μπορούσε να τα πει όπως η Σωτηρία», υπογράμμισε.

«Ήθελαν να μας σπάσουν τον τσαμπουκά»

«Τα εγγόνια μου ακούνε τα τραγούδια μου. Τα ρωτάω μια μέρα: ποιο τραγούδι σας αρέσει; Μου λένε: Η μικρή Ραλλού. Μου έκανε εντύπωση. Παίζουν και κάποια μουσικά όργανα.

Καλό είναι να μάθουν οτιδήποτε, εδώ μέχρι και τα ζώα ημερεύουν με τη μουσική», σημείωσε ο Μανώλης Μητσιάς.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως όταν ήμουν στη φυλακή, το 1967, δίπλα μας ήταν οι τρελοί του Γεντί-Κουλέ. Ούρλιαζαν και μας είχαν βάλει επίτηδες εκεί για να μας σπάσουν τον τσαμπουκά.

Εγώ κάθε βράδυ έλεγα ένα τραγούδι, μου το ζητούσε ένας φυλακισμένος. Ηρεμούσαν μέχρι και οι τρελοί δίπλα. Εκεί μου είπε ένας φίλος μου: γίνε τραγουδιστής, θα έχεις επιτυχία», αφηγείται ο Μανώλης Μητσιάς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο Κολούμπια
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
Δεν φταίνε οι ανεξέλεγκτες και βίαιες εκδηλώσεις της απόγνωσης και του πανικού που αισθάνονται τα παιδιά μπροστά σ’ ένα μέλλον που ξέρουν ότι δεν...
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο