koinoniki-kouzina-allos-anthropos
«Μας κυνηγάνε χρόνια»

Ώρα 13:00 στον αριθμό 109 της Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό. Ο κόσμος προσέρχεται με γρήγορο βήμα στο καθημερινό σημείο συνάντησής του. Εκεί που γνωρίζει ότι θα μπορέσει να λάβει βοήθεια, είτε πρόκειται για ζεστό φαγητό, είτε για τρόφιμα ή ρούχα.

Εκεί που ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και οι δικοί του άνθρωποι -οικογένεια και εθελοντές- δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα ανθρωπιάς και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Όταν βλέπουν την είσοδο του χώρου της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» κλειστή «πάγωσαν», καθώς δεν έχουν μάθει τι έχει συμβεί και ρωτούν αν θα μπορέσουν να λάβουν κάποια βοήθεια ενόψει των εορτών του Πάσχα.

allos_antropos

Δεν γνωρίζουν τίποτα για την καταγγελία των «γειτόνων» στη δημοτική αστυνομία του δήμου Αθηναίων για υγειονομικές παρεμβάσεις. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ανθρώπους που το «109» της Μ. Αλεξάνδρου είναι ο λόγος που καταφέρνουν να τα φέρνουν βόλτα απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν αν δεν λάβουν κάποια τρόφιμα από τον «άλλο άνθρωπο» δεν μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. «Δεν έχουμε που αλλού να πάμε, δεν μας δίνει κανείς βοήθεια» τόνισε μια μητέρα που περίμενε να πάρει κάποια τρόφιμα για τα τρία παιδιά της.

allos_antropos

«Μας κυνηγάνε χρόνια»

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αναφορές και παράπονα για το έργο της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που έγινε καταγγελία.

Ωστόσο, ο «γείτονας» που προχώρησε στην καταγγελία αυτή, κρύφτηκε πίσω από την ανωνυμία. «Ο καθένας μπορεί να είναι, μας κυνηγάνε χρόνια» σημειώνει  η αδελφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Ανδριάννα, η οποία βοηθά καθημερινά στο έργο της κοινωνικής κουζίνας.

«Οι πολίτες που έρχονται εδώ, ειδικότερα οι άστεγοι, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους στο χώρο της κοινωνικής κουζίνας, κάνουν ακόμα και μπάνιο. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τις ώρες που δεν λειτουργεί ο «άλλος άνθρωπος»» υπογραμμίζει η αδελφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του σε αυτή την προσπάθεια και την οποία συναντήσαμε στον Κεραμεικό.

«Οι άστεγοι είναι ένα ορατό πρόβλημα, χρόνια τώρα. Τα παράπονα θα πρέπει να γίνουν αλλού» συμπλήρωσε. 

Στην κατηγορία ότι η κοινωνική κουζίνα ρυπαίνει το χώρο, τα μέλη της κοινωνικής κουζίνας απαντούν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Το έχουν διαπιστώσει και οι υπεύθυνοι του δήμου Αθηναίων, όταν έρχονται εδώ μετά τις αναφορές που έχουν γίνει» συμπλήρωσε η Ανδριάννα Πολυχρονοπούλου.

«Και χθες που ήρθε ο άνθρωπος της δημοτικής αστυνομίας, κατέγραψε ότι δεν υπήρχε καμία παράβαση, ούτε ρύπανση του χώρου» πρόσθεσε.

«Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε»

Όσο για το μέλλον, η κυρία Πολυχρονοπούλου εμφανίζεται ξεκάθαρη. «Δεν ξέρω που σκοπεύουν να το πάνε (σ.σ. όσοι έκαναν την καταγγελία). Εμείς δεν θα σταματήσουμε τα μαγειρέματά μας και τις δράσεις μας» σημειώνει.

«Το μίσος των ανθρώπων δεν μπορούμε να το ελέγξουμε» υπογραμμίζει για τις αντιδράσεις που συγκεντρώνει το έργο της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος». 


Πηγή: in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας