ΜΥΚΟΝΟΣ
Να ενισχυθεί ο αρχαιολογικός έλεγχος στη Μύκονο, ζητούν σωματεία του ΥΠΠΟΑ

«Να ενισχύσει με προσωπικό την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων άμεσα, ώστε να ενισχυθεί ο αρχαιολογικός έλεγχος στη Μύκονο και σε καμία περίπτωση να μην μεταφερθούν αρμοδιότητες της περιφερειακής υπηρεσίας στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ, κατά παράβαση του Οργανισμού», καλούν, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής και Νήσων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων.

Τα σωματεία του ΥΠΠΟΑ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου για την συμπαράστασή της στον αγώνα τους «για τη μη συγκάλυψη της μαφιόζικης επίθεσης στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό και στην εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τέτοιες μαφιόζικες επιθέσεις».

Τι αναφέρουν τα σωματεία

«Πάνδημη ήταν η καταδίκη του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας και των απειλών που δέχτηκε άλλη συνάδελφος μέσω μηνύματος και η επιθυμία να στηριχτεί το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στη Μύκονο και να απομονωθούν εκείνα τα οικονομικά συμφέροντα που δρουν παράνομα και αυθαίρετα, χρησιμοποιώντας ακόμη και μαφιόζικες πρακτικές. Αυτό εκφράστηκε τόσο στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου αρ. 65/2023, όσο και στη συνάντηση των φορέων στις 27/3 στο Γρυπάρειο, όπου παραβρέθηκαν και πήραν τον λόγο ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, πολίτες, εκπαιδευτικοί, ξεναγοί, επιχειρηματίες», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα σωματεία.

Παράλληλα εκφράζουν την ικανοποίησή τους «για τη δημοσιοποίηση του θέματος των αυθαιρεσιών και των κατασκευών κατά παράβαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας» και αναμένουν «την εφαρμογή του νόμου στη Μύκονο και σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο και η αειφορία των νησιών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σε λίγα 24ωρα - Το alfavita.gr θα παρουσιάσει πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλήνιες 2024: Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων και συμβουλές της τελευταίας στιγμής
Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σε λίγα 24ωρα - Το alfavita.gr θα παρουσιάσει πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις