Νέες ταυτότητες: Δόθηκε παράταση - Τι ισχύει για τους παλιούς κατόχους

Κοινωνία 0

Άρειος Πάγος: Η Ευδοξία Κιουπτσίδου αντικαθιστά τον Χρήστο Τζανερίκο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τον Χρήστο Τζανερίκο θα αντικαταστήσει η Ευδοξία Κιουπτσίδου

Αλλαγές στον Άρειο Πάγο έφερε η παραίτηση του Χρήστου Τζανερίκου μετά την παρέμβαση που έκανε για το κόμμα Κασιδιάρη, καθώς ο ίδιος κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου. 

Το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει στον Χρήστο Τζανερίκο στην προεδρία του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι αυτό της αρχαιότερης αρεοπαγίτου, Ευδοξίας Κιουπτσίδου.

Ευδοξία Κιουπτσίδου

Η Ευδοξία Κιουπτσίδου θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και φυσικά, θα αποφασίσουν για την εκλογική τύχη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Με βάση τον νόμο, ο Χρήστος Τζανερίκος έχει προθεσμία ενός μήνα για να αποφασίσει αν θα ανακαλέσει την παραίτησή του.

ΤΙ οδήγησε στην παραίτηση

Ο Χρήστος Τζανερίκος ανέφερε για το κόμμα Κασιδιάρη ότι πρόκειται για «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την Ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου», ενώ προχωρεί ακόμα περισσότερο και τη χαρακτηρίζει «φωτογραφική διάταξη που έχει στο "στόχαστρο" τον ίδιο».

Ήταν η πρώτη φορά που ανώτατος δικαστικός δήλωσε δημόσια πριν τη διάσκεψη του Δικαστηρίου, τι πιστεύει, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας την ψήφο του.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία