Thumbnail
Σε ηλικία 90 χρονών έφυγε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Γιώργος Ζερβουλάκος

Πέθανε σε ηλικία 90 χρονών ο σκηνοθέτης και παραγωγός Γιώργος Ζερβουλάκος, με σημαντικό, επώνυμο και δημιουργικό έργο με ταινίες, ντοκιμαντέρ, παραγωγές και εκδόσεις βιβλίων.

Γεννημένος το 1933, στο Γεράκι της Λακωνίας., ο Γιώργος Ζερβουλάκος σκηνοθέτησε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους: «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Το σπίτι της ηδονής», «Υποβρύχιο Παπανικολής», «Λυσιστράτη», «Το σπίτι στους βράχους», «Γυμνοί στο χιόνι», «Κεντρί», «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο».

Είχε κάνει επίσης τις παραγωγές στις ταινίες: «Άρης Βελουχιώτης» σε σκηνοθεσία Φώτου Λαμπρινού, «Κόντρα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σερντάρη, «Ρεμπέτικο» και «Oh Babylon» σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη και «Mozart΄s requiem» σε σκηνοθεσία Joao Correa. Εκανε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία σε πάνω από 200 πολιτικά, ιστορικά, κοινωνικά και τουριστικά ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση, ενώ έγραψε τα βιβλία: «Η βασίλισσα των τζιτζικιών» και «Εν Τριπόλει 1949».

Η κηδεία του θα γίνει τη Μ. Δευτέρα στις 4:30 μ.μ. στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεμιστα
Διπλή ελληνική διάκριση στο Taste Atlas: Στην παγκόσμια δεκάδα δύο κλασικά πιάτα λαχανικών
Κολοκυθάκια τηγανητά και γεμιστά ξεχώρισαν στη διεθνή κατάταξη για το 2026, αποσπώντας κορυφαίες βαθμολογίες από χιλιάδες ταξιδιώτες και καλοφαγάδες
Διπλή ελληνική διάκριση στο Taste Atlas: Στην παγκόσμια δεκάδα δύο κλασικά πιάτα λαχανικών
κρυο
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Από τα θερμαινόμενα πατάκια μέχρι την έξυπνη μόνωση — οι πρακτικές λύσεις που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι χωρίς μεγάλο κόστος.
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Μανιτάρια
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά
Τι να προσέξετε στο ψήσιμο και το σοτάρισμα ώστε να διατηρήσουν γεύση, βιταμίνες και ευεργετικές ιδιότητες
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά