Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μεταξύ άλλων προβλέπει και τις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια διπλώματος οδήγησης για μία πενταετία.
Αφορά τις λεγόμενες «σοβαρές τροχαίες παραβάσεις» και την υποτροπή αυτών, κάτι σύνηθες στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει η Τροχαία.
Οι παραβάσεις
Κατά με το νέο σχέδιο, οι οδηγοί που επαναλαμβάνουν παραβάσεις όπως η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ και η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, δεν θα χάνουν δια βίου το δίπλωμά τους, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά αυτό θα αφαιρείται για 5 έτη.
Επίσης, οι οδηγοί που έχουν ήδη χάσει το δίπλωμά τους θα μπορούν να το ανακτήσουν μετά από εκπαίδευση και επανεξέταση, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Διεθνής αγωνία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, ήταν στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά
Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου
Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2
Alfavita Newsroom