οπεκα επίδομα α21
Προχωράει η εκκαθάριση αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος παιδιού

Ολοκληρώθηκε η καταβολή του επιδόματος παιδιού Α21 για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023 για 523.941 δικαιούχους. Αφορά την 1η δόση για το 2023. Ωστόσο κάποιοι δικαιούχοι, δεν έλαβαν το ποσό που τους αντιστοιχεί και θα πληρωθούν στο τέλος Απριλίου με εμβόλιμη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ.

Στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Διευκρινίζεται ότι το χρέος που εμφανίζεται ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές δεν είναι οριστικό. Θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες που επηρεάζονται καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Προχωράει η εκκαθάριση αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος παιδιού

Σε σχέση με ερωτήματα που τίθενται για τη μη καταβολή της τελευταίας δόσης του επιδόματος παιδιού σε ορισμένους γονείς, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοινώνει ότι αυτό οφείλεται στον έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών.

Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος αφορά μία μικρή κατηγορία δικαιούχων (κάτω από το 5%), για τους οποίους ο τρόπος υποβολής της αίτησης απαιτεί πρόσθετους ελέγχους από τους υπαλλήλους.

Ο έλεγχος αυτός διεξάγεται κάθε χρόνο την περίοδο αυτή και αποσκοπεί στην εκκαθάριση των καταλόγων από τυχόν μη δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η εκκαθάριση αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της και οι δικαιούχοι που αντιστοιχούν στους σχετικούς ελέγχους πληρώθηκαν κανονικά.

Κατά το υπόλοιπο μέρος, η εκκαθάριση συνεχίζεται και ο ΟΠΕΚΑ διαβεβαιώνει ότι οι δικαιούχοι θα πληρωθούν στην επόμενη τακτική καταβολή του Μαΐου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας