μόρια
Θα κατασκευαστούν δύο σχολικές μονάδες και μία φοιτητική εστία

Ο δήμος Μυτιλήνης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του πρώην ΚΥΤ της Μόριας, μετά και την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς και αποκατάστασης, κόστους 550.000 ευρώ, από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με πόρους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την εξέλιξη ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελο Κωνσταντίνου και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιο Κονδύλη.

Στο χώρο του πρώην ΚΥΤ Μόριας έκτασης 55 στρεμμάτων, όπου κατά 80% ανήκει πλέον στο Δήμο Μυτιλήνης και κατά 20% στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα κατασκευαστούν δύο σχολικές μονάδες, όπου θα στεγάσουν το Μουσικό και το Ειδικό Σχολείο, ενώ στο ίδιο χώρο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει φοιτητική εστία.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ανακοίνωσε, «οι άλλες δομές έχουν κλείσει, όπως το ΠΙΚΠΑ θα αξιοποιηθεί για κατασκηνώσεις του Δήμου και τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους. Το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ αποκαταστάθηκε και βρισκόμαστε στο στάδιο μελετών όπου θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις. Αφήνουμε πλέον πίσω το μεταναστευτικό ζήτημα και απομένει η μετεγκατάσταση του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις ενέργειες του Υπουργείου “για την απόδοση του ΚΥΤ στους πολίτες” και ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Κονδύλης αναφέρθηκε στην ιστορία του ταμείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dake.jpg
ΔΑΚΕ Α’ Αθήνας: «Σταθερά δίπλα στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς»
Απολογισμός δράσεων, συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις για ένα σχολείο με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και προοπτική
ΔΑΚΕ Α’ Αθήνας: «Σταθερά δίπλα στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς»
Πλημμύρα σε σχολείο
Κακοκαιρία: «Όταν βρέχει στάζουν τα ταβάνια και πλημμυρίζουν τα υπόγεια στα σχολεία» (Φωτογραφίες)
«Ελλάδα 2.0: Όταν βρέχει, τα σχολεία πλημμυρίζουν» – Η εκπαιδευτική πραγματικότητα πίσω από τον κόκκινο συναγερμό
Κακοκαιρία: «Όταν βρέχει στάζουν τα ταβάνια και πλημμυρίζουν τα υπόγεια στα σχολεία» (Φωτογραφίες)
xorta
«Πάμε για χόρτα;»: Πιλοτικά στα σχολεία η δράση της Περιφέρειας Κρήτης
Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κρήτης εισάγεται πιλοτικά η δράση της Περιφέρειας που έχει στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τη χλωρίδα της περιοχής
«Πάμε για χόρτα;»: Πιλοτικά στα σχολεία η δράση της Περιφέρειας Κρήτης
ζαχαράκη
Τελετή Βραβείων Αριστείας: Το ΙΚΥ βραβεύει φοιτητές/-τριες που ξεχώρισαν στις πανελλαδικές εξετάσεις
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγείται χρηματικό βραβείο ύψους 1.000 ευρώ στους πρωτεύσαντες/σες εισαχθέντες/είσες
Τελετή Βραβείων Αριστείας: Το ΙΚΥ βραβεύει φοιτητές/-τριες που ξεχώρισαν στις πανελλαδικές εξετάσεις