μόρια
Θα κατασκευαστούν δύο σχολικές μονάδες και μία φοιτητική εστία

Ο δήμος Μυτιλήνης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του πρώην ΚΥΤ της Μόριας, μετά και την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς και αποκατάστασης, κόστους 550.000 ευρώ, από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με πόρους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την εξέλιξη ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελο Κωνσταντίνου και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιο Κονδύλη.

Στο χώρο του πρώην ΚΥΤ Μόριας έκτασης 55 στρεμμάτων, όπου κατά 80% ανήκει πλέον στο Δήμο Μυτιλήνης και κατά 20% στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα κατασκευαστούν δύο σχολικές μονάδες, όπου θα στεγάσουν το Μουσικό και το Ειδικό Σχολείο, ενώ στο ίδιο χώρο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει φοιτητική εστία.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ανακοίνωσε, «οι άλλες δομές έχουν κλείσει, όπως το ΠΙΚΠΑ θα αξιοποιηθεί για κατασκηνώσεις του Δήμου και τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους. Το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ αποκαταστάθηκε και βρισκόμαστε στο στάδιο μελετών όπου θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις. Αφήνουμε πλέον πίσω το μεταναστευτικό ζήτημα και απομένει η μετεγκατάσταση του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις ενέργειες του Υπουργείου “για την απόδοση του ΚΥΤ στους πολίτες” και ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Κονδύλης αναφέρθηκε στην ιστορία του ταμείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

roula-pispirigkou
Δίκη Πισπιρίγκου: ««Είδα ένα βλέμμα σκοτεινό, απαθές, αποστασιοποιημένο»
Τι κατέθεσε ψυχολόγος του «Αγλαΐα Κυριακού» για την υπόθεση Πισπιρίγκου - «Η μητέρα προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για την Μαλένα»
Δίκη Πισπιρίγκου: ««Είδα ένα βλέμμα σκοτεινό, απαθές, αποστασιοποιημένο»
Εκπαίδευση
ΚΥΣΔΕ: Αποσπάσεις και ενστάσεις στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης
Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου για όσα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου
ΚΥΣΔΕ: Αποσπάσεις και ενστάσεις στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης