αναπηρικες συλλογικοτητες
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS
Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών: «Προκλητική αδιαφορία και αδιαλλαξία του κράτους και της σημερινής κυβέρνησης».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΣΠ), προχώρησε σήμερα το πρωί (29/03) σε κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και καταγγέλλει: «Προκλητική αδιαφορία και αδιαλλαξία του κράτους και της σημερινής κυβέρνησης».

Τα αιτήματα των συγκεντρωμένων είναι η αύξηση των επιδομάτων, η άρση των ηλικιακών αποκλεισμών και το δικαίμωα επιλογής Προσωπικού Βοηθού από τους ίδιους, καθώς και η δωρεάν χορήγηση ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων για όλους τους Βαριά Κινητικά Ανάπηρους.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημιουργήθηκε αρχικά ένταση, καθώς άνδρες της Ασφάλειας προσπάθησαν να εμποδίσουν τους παρευρισκόμενους και τους συνοδούς του να ανοίξουν τα πανό με τα αιτήματά τους. Λίγη ώρα μετά η ένταση έληξε και τα πανό “άνοιξαν” κανονικά.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι βρισκόντουσαν στο οδόστρωμα της Ηρώδου Αττικού μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία για τα οχήματα, από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας.

αναπηρικές συλλογικότητες

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Μπροστά στην συνεχιζόμενη, διαχρονική, προκλητική αδιαφορία και αδιαλλαξία του κράτους και της σημερινής κυβέρνησης, απέναντι στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων του χώρου των Παραπληγικών και Βαριά Κινητικά Αναπήρων, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε Πανελλήνια δυναμική κινητοποίηση αναφορικά με τα πάγια αιτήματά μας για την αξιοπρεπή διαβίωση μας, που πλήττεται σφόδρα εν μέσω των αλλεπάλληλων κρίσεων, κυρίως των τελευταίων ετών (οικονομική, πανδημία, ενεργειακή).

Στην κορυφή των δίκαιων αιτημάτων μας αναφέρονται ενδεικτικά:

Η γενναία αύξηση των πενιχρών επιδομάτων μας που είναι καθηλωμένα τα τελευταία 13 χρόνια και δεν επαρκούν ούτε για την στοιχειώδη διαβίωσή μας, της οποίας το κόστος είναι το 3πλάσιο από τα ψίχουλα που λαμβάνουμε.

Η άρση των ηλικιακών αποκλεισμών και δικαίωμα επιλογής Προσωπικού βοηθού από τον ίδιο τον Ανάπηρο χωρία καμιά διάκριση.

Δωρεάν χορήγηση των ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων για όλους ανεξαιρέτως τους Βαριά Κινητικά Ανάπηρους.

Όπως και μια σειρά άλλων ζητημάτων για την υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία, την στέγη, τον Πολιτισμό, την ισότιμη κοινωνική ενσωμάτωση, την καθολική προσβασιμότητα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ»

αναπηρικες συλλογικοτητες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Αχ. Καραμανλής
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έλεγχος για επιδοτήσεις 224.000 ευρώ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Οσμή σκανδάλου με παράνομες αγροτικές ενισχύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – Ποιους «καίνε» οι φάκελοι για κακουργηματικές πράξεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έλεγχος για επιδοτήσεις 224.000 ευρώ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Χτυπήθηκε ελικόπτερο των ΗΠΑ στο Ιράν
Ιράν: Διασώθηκε ένας πιλότος του F-15 εν μέσω πυρών – Χτυπήθηκε αμερικανικό ελικόπτερο
Οι ΗΠΑ διέσωσαν τον έναν από τους δύο πιλότους - Ανθρωποκυνηγητό στο Ιράν για τον δεύτερο με υποσχέσεις για «πολύτιμα βραβεία»
Ιράν: Διασώθηκε ένας πιλότος του F-15 εν μέσω πυρών – Χτυπήθηκε αμερικανικό ελικόπτερο