Πισπιρίγκου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι κατέθεσε παιδίατρος για την εικόνα του παιδιού λίγες ώρες πριν υποστεί ανακοπή

Συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ κατάθεση έδωσε η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα, η οποία εργαζόταν στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021 όταν το παιδί εισήχθη για νοσηλεία.

Η ιατρός περιέγραψε την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας λίγες ώρες πριν υποστεί την ανακοπή που την άφησε τετραπληγική.

Η μάρτυρας

Η μάρτυρας εξέτασε το κοριτσάκι δύο φορές και ήταν παρούσα χωρίς συμμετοχή στις προσπάθειες των γιατρών για επαναφορά μετά την ανακοπή, που χρεώνεται στην Πισπιρίγκου ως απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της.

Όπως κατέθεσε η παιδίατρος, είδε τη Τζωρτζίνα μία ημέρα μετά την εισαγωγή της και αφού το παιδί έκανε εμετό: «Η πρώτη επαφή ήταν στις 9 Απριλίου 2021, την εξέτασα στις 12:30, την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό και συνέστησα να μπει ορός. Την είδα και την Κυριακή το πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου ένα επεισόδιο υποξίας. Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά», ανέφερε η κ. Βίτσα για την κατάσταση του παιδιού, το οποίο λίγες ώρες αργότερα υπέστη ανακοπή.

Η κ. Βίτσα είπε πως ενημέρωσε τον πατέρα, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο πριν υποστεί την ανακοπή η Τζωρτζίνα, πως το παιδί ήταν σταθερό. Επίσης, είπε πως είδε ανήσυχο τον Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος όταν εκείνη του είπε πως υπάρχει κάτι ανησυχητικό τής είχε απαντήσει ότι «έτσι γίνεται με εμάς ποτέ "δεν υπάρχει κάτι" και όλο κάτι γίνετα"» και πως η ίδια προσπάθησε να τον καθησυχάσει γνωρίζοντας πως έχει χάσει ένα παιδί.

«Ψύχραιμη η μητέρα»

Την επόμενη φορά που είδε την Τζωρτζίνα «το παιδί ήταν διασωληνωμένο», όπως είπε η κ. Βίτσα αναφερόμενη στον χρόνο μετά την ανακοπή. Μάλιστα, ανέφερε πως είδε «ψύχραιμη τη μητέρα όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη».

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, η μάρτυρας επιβεβαίωσε την επικοινωνία, στην οποία αναφέρονται συνάδελφοί της από το Καραμανδάνειο, με την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά. Την εν λόγω επικοινωνία, σύμφωνα με την υπεράσπιση, φέρεται να μην επιβεβαιώνει η ίδια η παιδοκαρδιολόγος, η οποία θα κληθεί σε κατάθεση.

Η κ. Βίτσα κατέθεσε πως όταν έγινε εισαγωγή της Τζωρτζίνας, συνάδελφός της παιδίατρος επικοινώνησε με την κ. Καρατζά πριν το παιδί υποστεί ανακοπή. Σύμφωνα με την κ. Βίτσα, η παιδοκαρδιολόγος μετέφερε στον συνάδελφό της ότι είχε δει το κοριτσάκι 10 ημέρες πριν, πως δεν είχε διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα και ότι πρότεινε σε δεύτερο χρόνο την τοποθέτηση Holter για την καταγραφή του καρδιακού ρυθμού.

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης, η μάρτυρας είπε πως η ανακοπή της Τζωρτζίνας «μας είχε συγκλονίσει» και ότι το περιστατικό συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών χωρίς να γίνει ιατρικό συμβούλιο με αυτό το αντικείμενο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα