Νοσοκομείο
Σοβαρά είναι τα προβλήματα στο Νοσοκομείο του Βόλου

Αρκετά στενάχωρη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου αρκετοί είναι οι άνθρωποι που παραμένουν εκεί μετά το θάνατό τους ακόμα και για μήνες, καθώς κανείς δεν τους αναζητά ή δεν δύναται να ολοκληρώσει τον ενταφιασμό τους.

Η τύχη των ανθρώπων

Το gegonota.news αναφέρεται σε έναν 51χρονο άστεγο από τη Βουλγαρία που εντοπίστηκε δίπλα σε έναν κάδο με σκουπίδια σε ημιθανή κατάσταση στις 08-02-2023 στο κέντρο του Βόλου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το ΕΚΑΒ, με έντονους πόνους στο πόδι. Πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα σε λίγη ώρα. Ο οργανισμός του είχε καταρρεύσει και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Την ίδια ώρα, και ένας 52χρονος άστεγος που ζούσε σε μία παράγκα γεμάτη σκουπίδια στην οδό Μαυροκορδάτου εντοπίστηκε νεκρός στις 5 Φεβρουαρίου, τέσσερις μέρες μετά τον θάνατό του. Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν έχουν βρει ανταπόκριση από συγγενείς του για να διευθετήσουν τα διαδικαστικά της κηδείας του ανθρώπου, που ζούσε άπορος, χωρίς φαγητό, νερό και ρεύμα, σε μία αποθήκη χωρίς πόρτα.

Η διαδικασία του ενταφιασμού σ’ αυτές τις περιπτώσεις εναπόκειται μετά από 40 ημέρες στην καλή θέληση των γραφείων τελετών και όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση καλείται ο Δήμος. Για τους υπήκοους ξένων χωρών η διαδικασία είναι πολύπλοκη και ασχολείται και με αυτό το κεφάλαιο η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, η οποία ταυτόχρονα αναλαμβάνει και δεκάδες κοινωνικά περιστατικά.

Τι εμποδίζει την αναζήτησή τους

Άποροι: Η οικογένεια τους δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για να μισθώσει ένα γραφείο τελετών ώστε να ενταφιαστεί ο νεκρός.

Αγνώστων στοιχείων: Είναι οι σοροί ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα τους.

Αζήτητοι: Είναι άτομα που δεν είναι άποροι και τα στοιχεία τους είναι γνωστά. Ωστόσο η οικογένεια τους δεν ενδιαφέρεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Εκκλησιαστικά σχολεία: Ο αριθμός εισακτέων μαθητών/τριων για το σχολικό έτος 2026-27
Αριθμός εισακτέων μαθητών/μαθητριών σε Πρότυπα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά Λύκεια κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ)...
Εκκλησιαστικά σχολεία: Ο αριθμός εισακτέων μαθητών/τριων για το σχολικό έτος 2026-27
Κυριάκος Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη
Μητσοτάκης: «Η τεχνητή νοημοσύνη να είναι εργαλείο που δεν θα υποκαστήσει τον άνθρωπο, αλλά θα τον βοηθήσει»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της Τεχνητής Νοημοσύνης
Μητσοτάκης: «Η τεχνητή νοημοσύνη να είναι εργαλείο που δεν θα υποκαστήσει τον άνθρωπο, αλλά θα τον βοηθήσει»