arnaoutoglou_sakis_μπινακ_καιρος
Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη

Ιδιαίτερα καλός θα είναι ο καιρός σήμερα και την Κυριακή με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμα και στους 24 βαθμούς.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου από την Τρίτη, το σκηνικό θα αλλάξει και αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα σε υψόμετρο 500 με 600 μέτρων.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου το Σάββατο 25 Μαρτίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά τόπους θα φτάσει ακόμα και τους 23 βαθμούς.

Περίπου 15 βαθμοί θα υπάρξουν μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά, ενώ 20αρια θα υπάρξουν και στα βόρεια τμήματα του Έβρου.

Στα υπόλοιπα ορεινά, ημιορεινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18-19 βαθμούς, στους 20 βαθμούς στα δυτικά και στους 17-19 βαθμούς στην περιοχή του Αιγαίου.

Στην Αττική η 25η Μαρτίου θα κυλίσει με ηλιοφάνεια και προς το μεσημεράκι θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες αραιές συννεφιές που προς το απόγευμα – βράδυ θα πυκνώσουν.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχει λιακάδα, με  αραιές συννεφιές κατά το μεσημέρι, οι οποίες δεν αποκλείεται να πυκνώσουν, πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς.

Ο καιρός από την Κυριακή

Την Κυριακή το πρωί υπάρχει η πιθανότητα για κάποιες μπόρες στη Θράκη, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν, καθώς τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα. Η Κυριακή όμως θα ολοκληρωθεί με καλό καιρό, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 22-23 βαθμούς.

Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι της Δευτέρας

Όμως από το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει και στα βόρεια τμήματα του Ιουνίου, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, θα αρχίσουν να πυκνώνουν τα σύννεφα και μέχρι το μεσημέρι θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές μέτριας έντασης, με τάση να γίνουν λίγο πιο δυνατές.

Μετά το μεσημέρι, όμως, θα υπάρξουν περισσότερα φαινόμενα στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της χώρας, όπως και στο Αιγαίο και από την κεντρική Μακεδονία και ανατολικότερα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου προς το βράδυ, ενώ η Δυτική Ελλάδα θα έχει περισσότερα φαινόμενα και θα είναι πιο άστατος ο καιρός.

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι πολλοί δυνατοί νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι ακόμα και στη στεριά και μάλιστα σε ορεινές περιοχές ίσως να είναι πιο ισχυροί από ότι στη θάλασσα. Μάλιστα από την ορεινή Πελοπόννησο μέχρι και την ορεινή Μακεδονία δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν ριπές νοτιάδων στα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα μέχρι το μεσημέρι λόγω των νοτιάδων. Όμως από το απόγευμα θα εισβάλλει ένας κρύος, βόρειος βορειοδυτικός άνεμος κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στο βόρειο Ιόνιο. Μάλιστα στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείονται κάποιες δυνατές μπόρες χιονιού, ακόμα ίσως και κάτω από τα 1.000 μέτρα.

Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη

Από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά θα υπάρξει μία γενίκευση των φαινομένων περισσότερες βροχές στα κεντρικά και στα νότια ηπειρωτικά, κυρίως σε περιοχές του Αιγαίου Πελάγους και μέχρι και στην κεντρική Μακεδονία από το ύψος της Χαλκιδικής και ανατολικότερα προς τη Θράκη.

Την Τρίτη μάλιστα θα υπάρξει μία εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμών.

Επίσης όπως αναφέρει ο Σάκης Αρανούτογλου, θα κρυώσει αρκετά ο καιρός και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και κοντά στα 500-600 μέτρα στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα λίγο χαμηλότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις, ωστόσο, θα κρατήσουν για λίγες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης θα σταματήσουν.

Την Τετάρτη το σύστημα θα κινηθεί προς την Κύπρο και ανατολικά και ίσως δώσει κάποια φαινόμενα στην Κρήτη και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, όπου όμως θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Την Τετάρτη θα υπάρχει μεν κρύο, αλλά η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί σε σχέση με μία ημέρα πριν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα