Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του προαστιακού - Στα τελευταία βαγόνια οι επιβάτες
Στα τελευταία βαγόνια οι επιβάτες του Προαστιακού - Με χαμηλές ταχύτητες η επανεκκίνηση

Ξεκίνησε η επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου με τον κόσμο να επιστρέφει στους σταθμούς για να πάρει τα τρένα που τον μεταφέρουν στις δουλειές τους. Μάλιστα όπως δηλώνει επιβάτης στο ρεπορτάζ, κανένας δεν επιβιβάζεται στα πρώτα βαγόνια του τρένου.

«Εάν παρατηρήσετε κανείς δεν είναι στα πρώτα βαγόνια γιατί φοβούνται. Ήταν τραγικό και δεν θα ξεχαστεί» ανέφερε η κοπέλα μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των επιβατών του Προαστιακού.

«Είναι κακό στη χώρα μας που πρέπει να φτιάχνονται τα πράγματα όταν γίνονται τραγωδίες» δήλωσε μια νεαρή κοπέλα στο ΕΡΤ, η οποία νιώθει ανασφάλεια σε σχέση με το παρελθόν. Μιλώντας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και πώς επηρέασε τον κόσμο επεσήμανε ότι ο κόσμος είναι «μουδιασμένος».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η επανεκκίνηση των δρομολογίων έγινε με μειωμένα δρομολόγια και χαμηλότερες ταχύτητες, με μέγιστο όριο ταχύτητας να είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει το τμήμα του Προαστιακού, που συνδέει τον Πειραιά με το Αεροδρόμιο στα Σπάτα, ενώ ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές. Η επόμενη γραμμή θα είναι αυτή που θα συνδέει το Αεροδρόμιο με το Κιάτο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα