λεωφορείο
Σε κακούργημα μετατρέπεται η ποινή της κλοπής υλικών στον τομέα των συγκοινωνιών - Αυστηροποιείται η ποινή της κλοπής στον τομέα των συγκοινωνιών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά την διάρκεια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εξήγγειλε ότι «η κλοπή υλικών, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, θα επανέλθει στον κακουργηματικό χαρακτήρα».

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσιάρας δήλωσε πως «η υποβίβαση της ποινής για κλοπή υλικών, που προφανώς έχουν ιδιαίτερο ρόλο και αφορούν στην ασφάλεια των συγκοινωνιών, εν προκειμένω των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, από κακούργημα σε πλημμέλημα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί με βάση το τι εξελίχθηκε με τον ποινικό νόμο του 2019».

Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση προτίθεται να αυστηροποιήσει την ποινή. Πλέον η κλοπή υλικών, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, θα επανέλθει στον κακουργηματικό χαρακτήρα και βεβαίως για θέματα και ζητήματα που αφορούν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, όταν μιλάμε για ατυχήματα ή δυστυχήματα που συμβαίνουν σε σιδηροδρομικές και όχι μόνο συγκοινωνίες, προφανώς θα αντιμετωπίζονται με το μέγιστο της ποινής».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πατρινό καρναβάλι
Απόκριες 2026: Από την Τσικνοπέμπτη στην Καθαρά Δευτέρα – Πότε κορυφώνονται οι εκδηλώσεις
Το ημερολόγιο της Αποκριάς, τα καρναβάλια, τα έθιμα και ο συμβολισμός της Καθαράς Δευτέρας - Πότε τελειώνει το Τριώδιο
Απόκριες 2026: Από την Τσικνοπέμπτη στην Καθαρά Δευτέρα – Πότε κορυφώνονται οι εκδηλώσεις
Όχημα του ΕΚΑΒ το βράδυ
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός 27χρονος εκπαιδευτικός – Τον έψαχναν για ώρες
Για ώρες αναζητούσε η αδελφή του τον εκπαιδευτικό – Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛΑΣ για τα αίτια θανάτου
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός 27χρονος εκπαιδευτικός – Τον έψαχναν για ώρες
ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, κολόνα, διακοπή ρεύματος
Διακοπές ρεύματος σε 14 δήμους της Αττικής σήμερα Πέμπτη 12/2 – Οι περιοχές
Χωρίς ρεύμα μεγάλο τμήμα της Αττικής λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ – Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις ώρες ανά περιοχή
Διακοπές ρεύματος σε 14 δήμους της Αττικής σήμερα Πέμπτη 12/2 – Οι περιοχές