Μπορούμε να διατηρήσουμε ολόφρεσκο το μπαγιάτικο ψωμάκι που έμεινε από την προηγούμενη και να μην πεταχτεί; Φυσικά και μπορούμε με μόνο μία κίνηση μπορεί το «στεγνό» και σκληρό ψωμί να γίνει φρέσκο και πάλι.
Το μυστικό βρίσκεται στην υγρασία. Αυτό που κάνει το φρέσκο ψωμί να διαφέρει από το μπαγιάτικο είναι η έξτρα υγρασία που έχει το φρέσκο ψωμί.
Για να δώσετε στο μπαγιάτικο ψωμί την χαμένη του υγρασία πίσω δεν έχετε παρά να κάνετε αυτό ακριβώς:
Βρέξτε ελαφρώς το μπαγιάτικο ψωμί σας.
Αφού υγρανθεί βάλτε το στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά πάνω στη σχάρα.
Καθώς το νερό μετατρέπεται σε ατμό εισχωρεί στο εσωτερικό του ψωμιού και το κάνει και πάλι μαλακό. Η κόρα του από την άλλη θα γίνει και πάλι τραγανή και πεντανόστιμη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος
Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ