Ανησυχία στην Αμφιλοχία: Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 4,6 Ρίχτερ
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη δόνηση

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 2:30 σήμερα στην περιοχή της Αμφιλοχίας και ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος της αρχικής δόνησης υπολογίστηκε στα 17,8 χλμ, ενώ το επίκεντρο ήταν 12 χλμ βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές, όπως επισήμανε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. «Λαμβάνοντας υπ’ όψη και το σεισμικό ιστορικό της συγκεκριμένης περιοχής η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook. Κάλεσε επίσης τους κατοίκους να «ακολουθούν ευλαβικά τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εργατης βιετναμ
Φρικτός θάνατος εργάτη – Βιομηχανικός τεμαχιστής τον «ρούφηξε» μπροστά σε κάμερα ασφαλείας
Σοκ προκαλεί το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε εργοστάσιο στο Βιετνάμ
Φρικτός θάνατος εργάτη – Βιομηχανικός τεμαχιστής τον «ρούφηξε» μπροστά σε κάμερα ασφαλείας
psaria
Σαρδέλες: Το πιο θρεπτικό ψάρι που αξίζει να υπάρχει στο τραπέζι μας
Οι σαρδέλες ξεχωρίζουν ως μία από τις πιο ωφέλιμες και ταυτόχρονα οικονομικές επιλογές, σύμφωνα και με τη διαιτολόγο Shyla Cadogan.
Σαρδέλες: Το πιο θρεπτικό ψάρι που αξίζει να υπάρχει στο τραπέζι μας