pasxa avga
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Μερομήνια: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και το Πάσχα, «προδίδει» το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου, το οποίο είναι γνωστό ως Μερομήνια. Σύμφωνα λοιπόν με τα Μερομήνια,  μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ωστόσο, ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Ρόδος: Καταγγελία 16χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο ηλικιωμένος
Ένας 16χρονος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Εκκρεμεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πριν την εκδίκαση της υπόθεσης
Ρόδος: Καταγγελία 16χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο ηλικιωμένος
Χέρια δύο ανθρώπων κρατούν μια καρδιά
ΕΛΜΕ: Έκκληση για δότη μυελού των οστών – Αγώνας ζωής για 38χρονο στη Θεσσαλονίκη
Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς το κοινό για άμεση κινητοποίηση, προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης
ΕΛΜΕ: Έκκληση για δότη μυελού των οστών – Αγώνας ζωής για 38χρονο στη Θεσσαλονίκη
Έκρηξη μπαταρίας κινητού
Έκρηξη κινητού σε τσάντα τουρίστριας στη Ρόδο - Στιγμές πανικού μπροστά στα μάτια της κόρης της
Η μπαταρία του smartphone εξερράγη εν κινήσει - Ελαφρύ τραυματισμό υπέστη η γυναίκα
Έκρηξη κινητού σε τσάντα τουρίστριας στη Ρόδο - Στιγμές πανικού μπροστά στα μάτια της κόρης της