Σημαντική αποκλιμάκωση τιμών του ρεύματος δείχνει το Χρηματιστήριο Ενέργειας, καθώς το ποσοστό της μείωσης το πρώτο μισό του Μαρτίου διαμορφώθηκε κοντά στο 20%, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο η διαφορά πλησιάζει το 55%.
Αποκλιμάκωση τιμών
Η πτώση των τιμών χονδρικής αναμένεται να φανεί και στα τιμολόγια ρεύματος Απριλίου, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο από τους προμηθευτές, χωρίς ωστόσο ουσιαστικές αλλαγές για τους καταναλωτές καθώς οι τελικές τιμές που πληρώνουν διαμορφώνονται μέσω των επιδοτήσεων καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης στα 15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Έτσι η αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής σημαίνει ότι θα χρειαστούν μικρότερα κονδύλια για την επιδότηση της κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας το Μάρτιο (μέχρι την περασμένη Παρασκευή) διαμορφώνεται στα 125,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 156,24 ευρώ το Φεβρουάριο (μείωση 19,5 %) και 276,89 ευρώ το Δεκέμβριο (μείωση 55 %).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων
Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά
Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12
Alfavita Newsroom